Valitsus kaalub 835-miljonise kriisiabi jäägi ülekandmist sellesse aastasse

BNS
Copy
Sihtasutus Kredex.
Sihtasutus Kredex. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Valitsuse neljapäevase kabinetiarutelu päevakorras on muu hulgas riigi 2020. aasta lisaeelarve meetmete ja kasutamata vahendite, sealhulgas KredExi enam kui 835 miljoni eurose jäägi 2021. aastasse ülekandmine. 

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi majandusarengu asekantsleri Viljar Lubi jaanuaris riigikogu riigieelarve kontrolli erikomisjonile tehtud ülevaate kohaselt eraldati KredExile lisaeelarvega erinevate meetmete raames kokku 1,15 miljardit eurot, millest valdav osa jäi aga kasutamata. 

Eelarveaasta lõppemise tõttu pandi meetmed aga pausile ning 31. detsembril teatas KredEx, et lõpetab ajutiselt erakorraliste kriisimeetmete menetlemise.

Maaelu Edendamise Sihtasutusele (MES) eraldatud 200 miljonist oli MESi juhatuse esimehe Raul Rosenbergi sõnul möödunud aasta lõpuks läbi laenude, käenduste ja kapitalirendi kasu saanud 469 projekti. Laenuraha on kasutamata veel 14,5 miljonit eurot, märkis ta riigikogu maaelukomisjoni istungil jaanuaris. 

Eelmise valitsuse liikmed otsustasid möödunud aasta 8. detsembri kabinetinõupidamisel, et KredExi, MESi ning turismiettevõtjatele suunatud kriisimeetmetega jätkatakse ka järgmisel aastal ning 7. jaanuari valitsuse pressikonverentsil ütles rahandusminister Martin Helme, et tema uskumist mööda on valitsus KredExi kriisitoetuste jätkamise tingimuste aruteluga lõpusirgel.

«Üks aspekt on raha ülekandmine iseenesest, üks aspekt on raha ülekandmise suurus,» ütles Helme toona, selgitades, et valitsus võib üle kanda kogu jäägi või võib üle kanda ka kogujäägist väiksema summa. Samuti peaks valitsus tema sõnul veel kokku leppima, milliseid laenutooteid KredExis pakkuma hakatakse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles