Norra naftafond müüs suurema osa Tallinki aktsiatest

PM Majandus
Copy
Tallinki laevad seisid möödunud aasta aprillis koroonapandeemiast tingitud piirangute tõttu sadamas.
Tallinki laevad seisid möödunud aasta aprillis koroonapandeemiast tingitud piirangute tõttu sadamas. Foto: Kaupo Kalda/Tallink

Norra naftafond, kes on investeerinud Tallinki aktsiatesse USA suurpanga Citibank kaudu, on viimase kuu aja jooksul suure osa laevafirma aktsiatest maha müünud, kirjutab Äripäev.

Väärtpaberiregistri andmetest selgub, et Norra valitsus on müünud alates 30. jaanuarist kuni 27. veebruarini 932 647 Tallinki aktsiat, mille koguväärtus ulatub praeguse aktsia hinna juures 636 065 euroni. Norra naftafondil on nüüd alles 446 264 Tallinki aktsiat. 

Viimase kuu jooksul on aktiivselt Tallinki aktsiaid ostnud seevastu Eesti Gaasi juht Ants Noot. 

Loe pikemalt Äripäevast.

Eelmisel nädalal teatas Tallink, et jäi eelmise aasta kokkuvõttes rekordilisse, 108,3 miljoni euro suurusesse kahjumisse. Aasta varem oli laevafirma teeninud pea 50 miljonit eurot kasumit. 

Töö kaotasid aasta jooksul pea pooled laevafirma töötajatest. Kui 2019. aasta lõpus oli Tallinki kontsernis 7240 töötajat, siis eelmise aasta lõpuks oli neid 4237. 

Tallinki juht Paavo Nõgene tõdes, et olenemata sellest, millal turismiäri tänavu taastuma hakkab, kõiki koondatud 3000 inimest ettevõte lähiaastatel kindlasti tagasi võtta ei saa. Nõgene sõnul on nende likviidsuspuhver üsna soliidne ning seda, kas ettevõttel võiks veel laenuna või muul moel abi tarvis minna, näitab aeg. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles