Uued piirangud ⟩ Restoranid ja kaubanduskeskused lähevad nädalavahetuseks kinni (38)

Toimetas Carl-Robert Puhm
Copy
Ülemiste keskus.
Ülemiste keskus. Foto: Sander Ilvest

Vabariigi Valitsus otsustas tänasel nõupidamisel, et kehtestab alates 6. märtsist kauplustele ja söögikohtadele täiendavad piirangud.

«Tänasel päeval oleme olukorras, kus koroonaviirusesse nakatumise langetamine ilma täiendavate piiranguteta ei ole võimalik,» nentis peaminister Kaja Kallas. «Täiendavate piirangute üle otsustamisel arvestasime tõsiasjaga, et nakatumine on eriti kõrge sotsiaalselt aktiivsetes vanuserühmades – tööealiste ja noorte hulgas,» selgitas peaminister.

Uued piirangud:

Toitlustusasutustes ja kaubandusettevõtetes hakkab kehtima 25 protsendi täitumuse piirang.

Nädalavahetustel peavad kaubandus- ja toitlustusettevõtted olema suletud. Avatuks tohivad jääda vaid toidupoed ning esmavahendite poed, näiteks apteegid ja optikapoed, samuti nn drive-in müüki võimaldavad kauplused. Argipäeviti võivad toitlustusettevõtted olla avatud kuni kella 18ni, toidu kaasamüük jääb lubatuks. Kaubandusele argipäeviti kellaajalisi piiranguid ei ole.

Välimüügi aladele ehk turgudele hakkab samuti kehtima 25-protsendiline täitumuse piirang ning tagatud peab olema klientide hajutatus. Piirangute järgimise üle tõhustatakse järelevalvet.

Alates 15. märtsist lubatakse õpilastel, kes teevad 2020/2021 õppeaastal põhikooli lõpueksameid ja riigieksameid kontaktõppele kahel päeval nädalas. Kontaktõpe saab toimuda vastavalt koolipidaja otsusele ning selle võimaldamisel tuleb arvestada terviseameti hinnangut ja maakonna koroonaviirusesse nakatumise näitajaid. Koolid peavad rakendama viiruse leviku ennetamiseks vajalikke meetmeid vastavalt haridus- ja teadusministeeriumi juhistele.

Spordivõistlused ja liikumisüritused on lubatud ainult professionaalsetele sportlastele ning erivajadusega inimestele on lubatud liikumisüritused. Estoloppeti suusamaratonide sarja Haanja maratoni, mis pidi toimuma 6. märtsil, korraldada ei tohi.

Piirangud kehtivad esialgu kuni 28. märstini.

Kommentaarid (38)
Copy
Tagasi üles