Ülo Kaasik jätkab Eesti Panga asepresidendina

BNS
Copy
Ülo Kaasik
Ülo Kaasik Foto: Ieva LeiniÅ¡a/Leta

Eesti Panga nõukogu otsustas teisipäevasel korralisel koosolekul, et pikendab asepresident Ülo Kaasiku ametiaega järgmiseks viieks aastaks.

Nõukogu toetas ühehäälselt Eesti Panga presidendi Madis Mülleri ettepanekut nimetada Kaasik uueks ametiajaks keskpanga asepresidendiks, teatas Eesti Pank.

Kaasik on olnud Eesti Panga asepresident aastast 2011. Varem on ta töötanud Eesti Panga rahapoliitika osakonna juhatajana ja majanduspoliitika allosakonna juhatajana ning Eesti peaministri majandusnõunikuna.

Ta on lõpetanud Tartu Ülikoolis ettevõttemajanduse eriala bakalaureusekraadiga ja Tallinna Tehnikaülikoolis rahvamajanduse eriala teadusmagistrikraadiga.

Eesti Panga juhatus koosneb presidendist ja kahest asepresidendist. Asepresident Kaasik kureerib keskpangas rahapoliitika ettevalmistamist, majandusprognoosi ja majandusuuringute koostamist, sularaharingluse toimimist, keskpanga reservide investeerimist ning Eesti Panga füüsilise ja infotehnoloogilise töökeskkonna kujundamist.

Asepresident Veiko Tali kureerib finantsstabiilsuse tagamist, maksesüsteemide toimimist ja järelevaatamist, finantssektori statistika tegemist ja raamatupidamise tugiteenuseid. Keskpanga president Müller kureerib administratiivosakonna, juhatuse sekretariaadi ja siseauditi osakonna tööd.

Mülleri seitsmeaastane ametiaeg on seaduse järgi ühekordne ja lõpeb 2026. aasta juunis. Kaasiku ametiaeg asepresidendina kestab 2026. aasta juulini. Pikalt rahandusministeeriumi kantslerina töötanud Tali alustas keskpanga asepresidendina selle aasta alguses ja tema ametiaeg kestab 2025. aasta lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles