Finantsinspektsiooni juht: investoreid ligi meelitades ei peaks me keskenduma põhjakaapele

Kilvar Kessler
Copy
Finantsinspektsiooni juht Kilvar Kessler
Finantsinspektsiooni juht Kilvar Kessler Foto: Mihkel Maripuu

Eestil on vaja välisinvesteeringuid finantssektorisse, sest see aitab teravdada konkurentsi turul, mis omakorda surub alla finantsteenuste hindu. Need aitavad luua ka  targemaid töökohti, mis võimaldavad tõsta elatustaset ja suurendada maksulaekumisi. Kuid Eesti ei peaks investorite otsimisel põhjakaapele, tõdes finantsinspektsiooni juht Kilvar Kessler. 

Aeg-ajalt ilmub meediaruumi mõttevälgatusi selle kohta, kuidas Eesti muutub kohe-kohe finantskeskuseks või hakkab siia meelitama rahamaailma suuri. Kuigi finantsjärelevalvajate peamine seadusjärgne ülesanne on finantsstabiilsuse ja turu läbipaistvuse tagamisele kaasa aitamine ning mitte investeeringute meelitamine, siis oleme finantsinspektsioonis üsna ammu teadvustanud selle teema olulisust. Professionaalselt rikkalik ja väärikas Eesti tutvustamine on osaks finantsinspektsiooni igapäevatööst. Ka oma kogemusest aastaid tagasi vandeadvokaadi tööd tehes tean välisinvestorite ootusi ja kaalutlusi, kuna selles ametis vahendasin sadade miljonite väärtuses tuntud rahvusvaheliste korporatsioonide investeeringuid Eestisse. 

Eestil on vaja välisinvesteeringuid finantssektorisse, sest see aitab teravdada konkurentsi turul, mis omakorda surub alla finantsteenuste hindu.  Välisinvesteeringud finantsturul aitavad luua ka  targemaid töökohti, mis võimaldavad tõsta elatustaset ja suurendada maksulaekumisi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles