Arco Vara enamusaktsionär tegi teistele nigela väljaostmispakkumise

BNS
Copy
Arco Vara kontor
Arco Vara kontor Foto: Sander Ilvest / Postimees

OÜ Alarmo Kapital teeb pakkumise kõigi Arco Vara aktsiate, mis ei kuulu Alarmole, omandamiseks ostuhinnaga 1,3 eurot aktsia kohta. Arco Vara aktsia sulgemishind oli esmaspäevase börsipäeva lõpuks 1,4 eurot.

Madala hinnaga pakkumine viitab sellele, et Alarmo pole tegelikult aktsiate ostust huvitatud. Ülevõtupakkumine tuleb teha vastavalt seadusele. 

Veebruaris teatas Arco, et Rain Lõhmuse investeerimisfirma Lõhmus Holdings müüs 850 000 Arco Vara aktsiat Alarmo Kapitalile, mille tulemusena on Alarmol Arco Vara enamusosalus. 

Alarmo Kapitalile kuulub 12. veebruari seisuga 4 664 242 Arco Vara aktsiat, mis moodustab ligikaudu 51,8343 protsenti Arco aktsiatest ning vastavate aktsiatega esindatud häälte koguarvust, teatas Tallinna börs.

Lisaks on Alarmo Kapitalil märgitud, kuid emiteerimata 390 000 Arco aktsiat, seejuures äriregistris on aktsiakapitali suurendamise menetlus pooleli. Kui aktsiakapitali suurendamine registreeritakse, saab Alarmo osaluse suuruseks ligikaudu 53,8138 protsenti aktsiakapitalist.

Ülevõtmispakkumise esemeks on Arco emiteeritud 8 998 367 nimelist lihtaktsiat, millest igaühe nimiväärtus on 0,70 eurot. Iga aktsia annab üldkoosolekul ühe hääle.

Pakkumine on tehtud kõigile Arco Vara aktsiatele, mis ei kuulu Alarmole. Ostuhinna tasumine ja Arco Vara aktsiate ülekandmine toimub 7. aprillil ehk väärtuspäeval. 

Ülevõtmispakkumise teate kohaselt ei ole Alarmol kavatsust teha muudatusi Arco Vara äritegevuses, juhtimises ega töösuhetes. Teate järgi ei ole Alarmo strateegiliseks eesmärgiks ka Arco Vara väikeaktsionäride väljaostmine ega Arco Vara aktsiate Tallinna börsil noteerimise lõpetamine.

Kui Alarmo osalus ületab pakkumise tulemusena aga 90 protsenti aktsiate koguarvust, võib ettevõte kaaluda vähemusaktsionäridele kuuluvate aktsiate ülevõtmist rahalise hüvitise eest ning Arco Vara aktsiate noteerimise lõpetamist Tallinna börsil.

Pakkumise vastuvõtmine algab 2. märtsil kell 10 ja lõpeb 31. märtsil kell 16. Pakkumise tulemused avalikustatakse 5. aprillil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles