Video ⟩ Analüütikud: see kriis lämmatati rahaga ära (6)

BNS
Copy
Eesti suuremate pankade makroanalüütikud Tõnu Mertsina (Swedbank), Kristo Aab (LHV), Mihkel Nestor (SEB), ja Tõnu Palm (Luminor) tõdesid Pangaliidu ümarlaual, et kriisis on suurima löögi saanud teenindav sektor.
Eesti suuremate pankade makroanalüütikud Tõnu Mertsina (Swedbank), Kristo Aab (LHV), Mihkel Nestor (SEB), ja Tõnu Palm (Luminor) tõdesid Pangaliidu ümarlaual, et kriisis on suurima löögi saanud teenindav sektor. Foto: Kollaaž

Eesti suuremate pankade makroanalüütikute hinnangul aitasid möödunud aasta alguses prognoositud suurt majanduslangust vältida muu hulgas valitsuste ja keskpankade fiskaalmeetmed ning Eesti kohanemisvõimeline majandus.

Eesti sisemajanduse kogutoodang (SKT) langes möödunud aastal 2,9 protsenti, teatas statistikaamet. Eelkõige mõjutasid langust töötlev tööstus, kaubandus ning majutus ja toitlustus. Näiteks möödunud aasta märtsis prognoosis Eesti Pank, et Eesti majandus võib kahaneda 6 protsenti või enamgi, Euroopa Komisjoni 2020. aasta kevadise majandusprognoosi järgi aga 6,9 protsenti.

Võeti võlgu nii palju kui vaja

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles