Eesti Teadusagentuuri hakkab juhtima Anu Noorma

Postimees
Copy
Anu Noorma.
Anu Noorma. Foto: Reti Kokk/Retifotod.ee

Eesti Teadusagentuuri uueks juhiks valiti füüsikaprofessor Anu Noorma, kes on aastaid juhtinud Tartu observatooriumi ning juhendanud paljusid üliõpilasi ja noorteadlasi. Anu Noorma asub Eesti Teadusagentuuri juhatuse esimehe kohale 1. aprillist, ametiaeg kestab viis aastat.

Haridus- ja Teadusministeeriumi asekantsler ning Eesti Teadusagentuuri nõukogu esimees Indrek Reimand märkis, et Anu Noorma on ennast tõestanud nii rahvusvaheliselt tunnustatud teadlasena kui ka eduka juhina. «Teadusagentuurilt ja Anult selle juhina ootame veelgi suurema panuse andmist Eesti teadmistepõhisemaks muutmisel ja suurte väljakutsete lahendamisel,» ütles Reimand.

Anu Noorma sõnas, et on uhke Eesti teaduse ja teadlaste üle. «See, kuhu me väikese riigina oleme jõudnud, annab meile kõigile jõudu toime tulla praeguse keerulise olukorraga ja jätkata tegutsemist, et elu Eestis ja maailmas paremaks muuta,» ütles Noorma. «Agentuuri juhina pean väga oluliseks teadmiste mõjukuse kasvatamist ühiskonnas.»

Anu Noorma on töötanud 16 aastat Tartu Observatooriumis, aastatel 2004-2010 vanemteadurina ning 2010-2017 direktorina. Pärast observatooriumi liitumist Tartu Ülikooliga 2018. aastal jätkas ta samas tööd juhtivteaduri ja direktorina ning alates sellest aastast professorina.

Varasemalt on töötanud Anu Noorma teadurina Uppsala Ülikoolis, Eesti Mereinstituudis ja Tartu Ülikoolis. Karjääri algusaastatesse jääb töö füüsikaõpetajana Ülenurme Keskkoolis.

Anu Noormal on Tartu Ülikooli doktorikraad keskkonnafüüsikas. Tal on oluline roll mitmete rahvusvaheliste projektide ja teadusmeeskondade juhtimisel ning Eesti esindamisel erinevates erialastes ja otsustuskogudes. Tema aktiivsel osavõtul on Eesti liitunud Euroopa Kosmoseagentuuriga ja Euroopa Liidu kosmoseprogrammiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles