Märt Otsa viimase viie aasta aruanded lähevad ülevaatamisele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märt Ots
Märt Ots Foto: Toomas Huik

Majandusministeeriumi teatel vaadatakse järgneva nädala jooksul üle konkurentsiameti peadirektori Märt Otsa viimase viie aasta aruanded, et veenduda nende õigsuses.

«Ministeerium kontrollib deklaratsiooniandmete tegelikkusele vastavust ja seaduses ettenähtud toimingupiirangutest kinnipidamist, mille tulemused selguvad umbes nädala jooksul,» sõnas ministeeriumi pressiesindaja Martin Miido.

Viimase sõnul on seaduse kohaselt kohustus säilitada vähemalt viimase viie aasta majanduslike huvide deklaratsioonid, kuid võimalusel kontrollitakse ka varasemaid.

Postimees kirjutas, kuidas konkurentsiameti juht Märt Ots osales energiaturu inspektsiooni juhina aastatel 2001–2007 ise soojaäris ning müüs koos kahe äripartneriga oma soojaettevõtte Kunda Elamu 2007. aastal suure kasumiga Fortum Termestile – ühe tugevaima soojaturu tegija üle teeb järelevalvet praegu konkurentsiamet.

Ots oma äritegevuses huvide konflikti ei näe, kuna neil aastatel kooskõlastasid soojahindu kohalikud omavalitsused, mitte inspektsioon, uue tegijana astub loosse AS Narva Elektrivõrk (NEV).

Enne 2001. aastal energiaturu inspektsiooni juhiks saamist kuulus Ots ise aastatel 1998–1999 NEVi nõukogusse ja oli nõukogu esimees hetkel, mil ettevõte erastati. Riik otsustas
NEVi erastada aktsiakapitali laiendades ja elektrivõrgu uus omanik sai sel teel 49 protsenti aktsiatest.

Ülevaatuse põhjustest saab põhjalikumalt lugeda siit ja siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles