USA kohtunik kritiseeris Google'it brauseri privaatses režiimis kasutajate jälgimise eest

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Chrome'i Incognito režiim
Chrome'i Incognito režiim Foto: Kuvatõmmis

USA kohtunik Lucy Koh kahtleb, kas Google on aus selles osas, kuidas käitutakse kasutajate andmetega, kes surfavad internetis Chrome'i brauseri privaatset režiimi kasutades.

Google väidab, et Chrome'i Inkognito režiimis ei jäta ettevõte kasutaja tegevust meelde. Koh selles nii kindel pole, kirjutab Bloomberg.

Google'i vastu esitatud hagis nimetatakse brauseri Inkognito režiimi pettuseks ja nõutakse 5000 dollarit (4120 eurot) valurahana iga kasutaja eest, kelle privaatsust on alates 2016. aastast rikutud.

Koh nimetas Google'i andmete kogumist häirivaks. Kohtuniku hinnangul on ebatavaline see, et ettevõte kogub kasutajate andmeid kui ei kavatse neid kasutada inimeste profiilide loomisel või neile suunatud reklaamide näitamisel.

Hagi esitanud kasutajaid esindava advokaadi Amanda Bonni sõnul üritab Google jätta mulje, et privaatses režiimis on kasutajal suurem kontroll oma andmete üle, kuid tegelikkuses see nii pole.

Google'i advokaat Andrew Schapiro vastas, et ettevõtte privaatsustingimustes on andmete kogumine välja toodud.

Kohtunik ütles, et Google peab selgitama, mida nad täpselt teevad. Samuti väljendas ta muret selle osas, et ettevõte kogub ka näiteks nende inimeste andmeid, kes kohtu veebilehte külastavad. Koh lisas, et Google peab välja tooma, millist infot nad koguvad ja milleks seda kasutatakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles