Möll võlakirjaturul viis börsiindeksid üle maailma langusesse

PM Majandus
Copy
Tokyo Nikkei indeks langeb
Tokyo Nikkei indeks langeb Foto: FRANCK ROBICHON/EPA

Investorid panustavad intresside tõusule ning seetõttu liigub raha aktsiatest kõrgemat tootlust lubavatesse võlakirjadesse. Tehnoloogiafirmade aktsiatega eesotsas kukkusid hinnad eile  USAs ja langus jätkus täna Aasias, Euroopas ning Tallinnas.

Investorid eeldavad, et USA ja teiste riikide majanduste taastumine suurendab inflatsiooni ja sunnib keskpanku intressimäärasid kergitama. Odavnenud võlakirjad annavad intresside tõustes aga aktsiatest paremat tootlust ning see on pannud investorid oma aktsiaportfelle harvendama ning ostma võlakirju.

Tööstusindeks Dow Jones liikus eile allapoole 1,8 protsenti, sulgudes tasemel 31 402,01 punkti. Tehnoloogiaindeks Nasdaq kukkus koguni 3,5 protsenti 13 119,43 punktini.

Aktsiate odavnemine jätkus täna hommikul Aasias, kus Hongkongi aktsiaindeks Hangseng langes enam kui kolm protsenti 29 149,90-le ning Tokyo börsiindeks Nikkei langes 3,99 protsenti 28 966,01-le, mis on suurim langus alates 2016. aasta juunist. 

Euroopa olulisemad börsiindeksid alustasid tänast kauplemispäeva 1,5-2-protsendiliste langustega. Ka Tallinna börsil on aktisahinnad valdavalt miinuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles