Inbanki kasum vähenes 41 protsenti

Kaja Koovit
, majandusportaali toimetaja
Copy
Inbanki juhatuse esimees Jan Andresoo.
Inbanki juhatuse esimees Jan Andresoo. Foto: Jaanus Lensment

Inbanki 2020. aasta puhaskasum oli 5,9 miljonit eurot, mis on 41 protsenti vähem kui aasta varem.

Panga aasta viimase, neljanda kvartali puhaskasum vähenes mullusega võrreldes 50 protsenti ehk 3,4 miljonilt eurolt 1,7 miljoni euroni, teatas Inbank. 

Inbanki juhatuse esimees Jan Andresoo märkis tulemuste teates, et üleilmse tervisekriisi valguses saab eelmise aasta 5,9 miljoni euro suuruse puhaskasumiga rahule jääda. «Võib öelda, et pandeemia ja piirangute mõju meie ärile oli prognoositust oluliselt väiksem. Oleme jätkuvalt kasumlik ja kasvav ettevõte ning vaatamata keerulisele ajale oleme jätkanud investeerimist uutesse toodetesse ja oma inimestesse,» lausus Andresoo, lisades, et veelgi selgemaks sai, et digitaalsete lahenduste mõju ettevõtete ärimudelitele muutub aina olulisemaks. 

Tuleviku suhtes on Andresoo optimistlik: «Inbank panustab õigetele trendidele ja liigub peale keerulist aastat positiivsete ootustega uude aastasse».

Laenukahjumite eraldised kasvasid

Eraldised laenukahjumite katteks kasvasid aastatagusega 92 protsenti ja olid 2,3 miljonit eurot.

Inbanki laenuportfell kasvas 2019. aastaga võrreldes 19 protsenti ja ulatus 402 miljoni euroni. Hoiuseportfell kasvas 4 protsenti ja ulatus aasta lõpu seisuga 391 miljoni euroni.

Neljanda kvartali müügimaht oli kokku 89 miljonit eurot. Eelmise aasta neljanda kvartaliga võrreldes kasvas see 12 protsenti. Kasvu vedas Poola äriüksus, mis kasvas aastatagusega võrreldes 110 protsenti ja panustas kogumüüki 30,7 miljonit eurot.

Toodete lõikes kasvas järelmaksu tooteliin eelmise aasta neljanda kvartaliga 44 protsenti ja selle osakaal kogumüügis oli 74 protsenti ehk 66 miljonit eurot.

Väikelaenu müügimaht vähenes aga 54 protsenti ja oli 8,5 miljonit eurot, autofinantseerimistooteid müüs pank 14,6 miljoni euro eest, mis on 6 protsenti vähem kui eelmisel aastal samal ajal.

Neljanda kvartali lõpus oli Inbankil 690 000 aktiivset kliendilepingut, mis on eelmise aastaga võrreldes 25 protsenti rohkem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles