Coop Pank kolib peakontori kõrghoonesse

PM Majandus
Copy
Skyoni, mis valmib järgmise aasta suvel, saavutas 95meetrise täiskõrguse.
Skyoni, mis valmib järgmise aasta suvel, saavutas 95meetrise täiskõrguse. Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Tänavu augustis kolib Coop Pank oma peakontori Maakri kvartalis valmivasse 25 miljoni eurosesse Skyoni ärimajja, saades büroohoone peamiseks rentnikuks.

Uued ruumid asuvad 26-korruselise kõrghoone esimesel kümnel korrusel, kokku ligi 3500 ruutmeetrisel pinnal, mida on ligi kolmandiku võrra rohkem kui praeguses peahoones, teatas Coop Pank.

«Kodumaise pangana oleme kiirelt kasvamas ja praegused ruumid jäid meile lihtsalt kitsaks. Otsisime seetõttu suuremat, kaasaegset, inspireerivat ning energiasäästlikku töökeskkonda, kuhu nii töötajatel kui ka klientidel oleks mugav tulla. Skyoni ärihoone vastas nendele kriteeriumidele kõige paremini,» ütles Coop Panga juhatuse esimees Margus Rink pressiteates.

Skyon ehitatakse lähtuvalt LEED Gold sertifikaadi nõuetest ehk on keskkonnasõbralik hoone. Kogu maja valgustus põhineb LED-tuledel, mis süttivad ja kustuvad automaatselt vastavalt liikumisele.

Kolmekordse klaasi ja madala päikesefaktoriga aknad hoiavad ruumide sisekliima aastaringselt stabiilse, säästes nii kütte- kui ka jahutuskuludelt. 

Kogu majas on võimalik reguleerida temperatuuri, mida hoone automaatika kõige optimaalsemal viisil hoiab. Küllaldaselt puhast õhku tagatakse mitmekordsete filtrite ja süsinikdioksiidi-anduritega.

95 meetri kõrgusel ärihoonel on 26 korrust, 8400 ruutmeetrit pinda, kaks terrassi, neli lifti ja üldkasutatav vastuvõtuala.

26-korruselisest Skyoni ärihoonest, mille projekti kogumaksumuseks kujuneb umbes 25 miljonit eurot, oli paar kuud tagasi lepingutega kaetud 80 protsenti üüripindadest, kuigi ehituse lõpuni oli jäänud üle poole aasta, rääkis Capital Milli juht Igor Mölder Postimehele.

«Alguses plaanisime pakkuda väga paindlikke lahendusi just väikse ja keskmise suurusega ettevõtetele. Tundus, et sedalaadi huvi oli turul olemas, arvestades, et häid, väiksemahulisi pindu tuleb kesklinnas tikutulega taga otsida,» rääkis Capital Milli tegevjuht Igor Mölder. «Reaalsuses on siiski huvi üles näidanud just suuremad ettevõtted ning nende osas võiks välja tuua kolm segmenti: finants- ja IT-ettevõtted ning äri- ja investeerimisnõustamine.»

Tema sõnul ei suuda paljud üürnikud projekti algfaasis enda otsust langetada, kuna soovitakse näha valmis hoonet, käia majas ringi ja tunnetada kogu õhkkonda ja piirkonda. «Selle kogemuse baasilt tulevad ka lõpuks kiiremad otsused. Täna võime öelda, et oleme end hästi positsioneerinud: maja üürnikega kaetud, finantseerimine paigas ja nüüd on meie töö vaid maja lõpuni ehitada,» lisas Mölder.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles