AstraZeneca Euroopa Liidu tarneahela probleemid jätkuvad ka teises kvartalis (2)

Copy
AstraZeneca
AstraZeneca Foto: DADO RUVIC/REUTERS

Briti-Rootsi ravimifirma AstraZeneca hinnangul suudavad nende Euroopa Liidu tarneahelad teises kvartalis tagada blokile vaid poole lubatud vaktsiinidoosidest, kuid puudujääk loodetakse kompenseerida muudest allikatest.

AstraZeneca pressiesindaja sõnul püüab ettevõte parandada EL-i tarneahela tootlikkust ja kasutada ära oma üleilmset võimekust. Esindaja sõnul on ettevõte lootusrikas, et tarnitavad vaktsiinikogused tuuakse lähemale algselt kokku lepitud 180 miljonile doosile.

«Umbes pool oodatud kogusest peaks tulema EL-i tarneahelast» ja ülejäänu rahvusvahelisest tarnevõrgustikust, lisas ta.  

Teadaanne järgnes vastuoludele seoses AstraZeneca-Oxfordi vaktsiini tarnetega EL-i esimeses kvartalis, mis põhjustas suuri pingeid bloki ja ettevõtte vahel. 

Enne Euroopa Ravimameti (EMA) heakskiitu vaktsiinile põhjustas firma raevu Euroopa liidrite seas, kui teatas, et ei suuda tagada Euroopa Liidule lubatud 400 miljonit doosi seoses probleemidega ettevõtte Euroopa tehastes.

Sellele järgnes diplomaatiline vastasseis EL-ist lahkunud Suurbritanniaga, kui Brüssel süüdistas AstraZenecat Ühendkuningriigi eeliskohtlemises EL-i arvelt. 

ÜK valitsus on pookinud AstraZeneca vaktsiiniga miljoneid britte. 

Kuid ettevõte alustas tarneid EL-i alles veebruari algul, kui bloki järelevalveamet sellele rohelise tule andis. 

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles