Presidendilt saavad teenetemärgi ka paljud ettevõtjad

Janno Riispapp
, reporter
Copy
Eesti tippkokk Roman Zaštšerinski saab presidendilt Valgetähe V klassi teenetemärgi.
Eesti tippkokk Roman Zaštšerinski saab presidendilt Valgetähe V klassi teenetemärgi. Foto: Konstantin Sednev / Postimees

President Kersti Kaljulaid annab teenetemärgid ka mitmetele ettevõtjatele ja ettevõtluse edendajatele.

Teenetemärkidega tunnustatakse Eesti inimesi ja meie toetajaid välisriikides nende sihikindluse eest oma tegevuses ning lojaalsuses põhimõtetele, millele toetub kaasaegne Eesti – avatusele ja demokraatiale, teadmistele ja ettevõtlikkusele, hoolimisele ja märkamisele, teatas presidendi kantselei.

See, millal toimub tänavuste tunnustuste üleandmine, sõltub viiruskriisi olukorrast. «Kindlasti soovime selle piduliku hetke välja mängida ja väärika sündmuse korraldada, aga see jääb ootama aega kui viiruskriis taandub,» ütles Vabariigi Presidendi avalike suhete nõunik Taavi Linnamäe.

Kokku tunnustatakse riigi teenetemärkidega tänavu 152 inimest.

Valgetähe III klass

André Küüsvek – Euroopa Rekonstruktsiooni- ja Arengupanga Kesk-Aasia piirkonna tegevdirektor, kes asub aprillist juhtima Põhjamaade Investeerimispanka. Rahvusvahelise rahanduse ja panganduse edendaja.

Aprillis Põhjamaade Investeerimispanga juhiks asuv André Küüsvek saab presidendilt Valgetähe III klassi teenetemärgi.
Aprillis Põhjamaade Investeerimispanga juhiks asuv André Küüsvek saab presidendilt Valgetähe III klassi teenetemärgi. Foto: Eero Vabamaegi/PM/SCANPIX BALTICS

Valgetähe IV klass

Tiit Asumets – ettevõtluse edendaja Hiiumaal. AS Dale omanik ja juhataja.

Tanel-Taavi Bulitko – tõuloomakasvatuse edendaja. Eesti Tõuloomakasvatajate Ühistu juhatuse esimees. Tema järjekindla töö tulemusel on Eesti tõuloomade aretus jõudnud Euroopa tippu ja avanud tõuloomade müügiks uusi turge.

Marje Josing – majandusanalüütik. Eesti Konjunktuuriinstituudi direktor. Majandusteadlane, kes on panustanud pikalt majandusteaduse ja majandusanalüüsi arendamisse.

Valgetähe IV klassi teenetemärgi saab ka majandusteadlane, Eesti Konjunktuuriinstituudi direktor Marje Josing.
Valgetähe IV klassi teenetemärgi saab ka majandusteadlane, Eesti Konjunktuuriinstituudi direktor Marje Josing. Foto: Eero Vabamägi

Üllar Jaaksoo – Pikaaegne ettevõtete tippjuht, Greenenergy Data Centers asutaja ja juht. Täitis olulist rolli Kolme Mere tippkohtumise ettevalmistamisel.

Aadu Juhkental – ettevõtluse edendaja Pärnumaal. OÜ Valley juht.

Olav Kreen – Rabaveere talu peremees, kes on andnud olulise ja pikaajalise panuse Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja arengusse ja põllumajanduspoliitika kujundamisse.

Leida Lepik – geograaf ja ettevõtluse edendaja. Kaardikirjastusfirma Regio juhataja.

Jaanus Luberg – Ettevõtluse edendaja Pärnumaal. MS Balti Trafo juhatuse liige.  

Jaan Meikup – Ettevõtluse ja kohaliku elu edendaja Järvamaal. Paide Masinatehase juhatuse liige.

Tõnu Oks – Marjamaa talu peremees. Marjakasvatusettevõtja ja oma sektori ettevõtjate eestkõneleja, kelle missiooniks on pakkuda aasta ringi kohalikke saadusi.  

Janek Pohla – Tahe Outdoors asutaja. Ettevõtluse edendaja ja roheteemade toetaja.

Urmas Purde – ettevõtluse edendaja. IT-ettevõtte Pipedrive kaasasutaja.

Merle Roste – Ettevõtluse edendaja Ida-Virumaal, kes panustab järjepidevalt vähenenud töövõimega inimeste tööturule kaasamisse. Ettevõtte Svarmil OÜ juhatuse liige.

Juta Tammai – AS LSAB juht. Ettevõtluse edendaja Pärnumaal.

Tõnu Uibopuu – Järva Tarbijate Ühistu juhatuse esimees. Ettevõtluse edendaja Järvamaal, kelle järjekindla ja sihipärase töö tulemusena on Järva Tarbijate Ühistu kasvanud väikepoodide ühendusest üleriigiliseks kaubandusettevõtteks.

Valgetähe V klass

Roman Zaštšerinski – toitlustusettevõtja, mitme hinnatud restorani omanik ja peakokk. Eesti toidukultuuri edendaja.

Maarjamaa Risti III klass

Niklas Mårten Zennström – Rootsi ettevõtja, Skype'i asutaja, kes on investeerinud ka Pipedrive'i. Eesti ettevõtluse toetaja. Täna sai teatavaks, et tema juhitud investeerimisfirma Atomico tegi Eesti idumaastikule järjekordse rahasüsti.

Teenetemärgi saab Skype'i asutaja ning Pipedrive'i investor Niklas Zennström, kelle investeerimisfirma teatas täna järjekordsest rahasüstist Eesti idufirmasse.
Teenetemärgi saab Skype'i asutaja ning Pipedrive'i investor Niklas Zennström, kelle investeerimisfirma teatas täna järjekordsest rahasüstist Eesti idufirmasse. Foto: Reporteris

Eesti Punane Risti III klass

Rainar Aamisepp – SYNLAB Eesti tegevjuht. On andnud suure panuse Eesti tervishoiusüsteemi arengusse, käivitades Eesti suurima laborianalüüse pakkuva ettevõtte. Covid-19 kriisi alguses testimise eestvedaja ja korraldaja.

Kõik teenetemärkide kavalerid on leitavad siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles