Analüütik: Tesla teenib bitcoin'iga rohkem kui autode müügiga (2)

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Tesla juht Elon Musk
Tesla juht Elon Musk Foto: HANNIBAL HANSCHKE / POOL/EPA/Scanpix

Jaanuaris 1,5 miljardi eest bitcoin'e ostnud elektriautode tootja Tesla on ühe analüütiku hinnangul krüptorahaga teeninud juba umbes miljard dollarit.

Investeerimisfirma Wedbush analüütik Dan Ivesi sõnul paistab, et Tesla tulu bitcoin'idest ületab varsti möödunud aastal autode müügist teenitud summat, kirjutab CNBC.

Veebruari alguses teatas Tesla, et ostis jaanuaris 1,5 miljardi dollari väärtuses bitcoin'e. Pole teada, millal ettevõte krüptoraha ostis ega ka, kas osa sellest on juba maha müüdud, kuid bitcoin'ide väärtus on viimastel kuudel üles liikunud. Nädalavahetusel tõusis ühe bitcoin'i hind 58 000 dollarini (47 800 eurot).

Bitcoin'i hind on alates jaanuari lõpust kasvanud 65 protsenti. Kui Tesla ostis oma bitcoin'id möödunud kuu teises pooles, siis ulatub tulu ligi miljardi dollarini. Kui bitcoin'id osteti jaanuari esimeses pooles, mil krüptoraha hind kerkis 40 000 dollarini, siis jääb kasv 45 protsendi ehk ligi 700 miljoni kanti.

Tesla puhaskasum oli mullu 721 miljonit dollarit.

Tesla juht Elon Musk, kes on ka aktiivne krüptoraha promoja, säutsus eelmisel nädalal Twitteris, et bitcoin'i hind näib olevat kõrge. «Raha on kõigest [andme]vahend, mis säästab meid tülikamatest bartertehingutest,» säutsus Musk. «Need andmed sarnaselt teistele on altid vigadele ja latentsusele.» Järgmises postituses lisas Elon Musk, et krüptorahad bitcoin ja ethereum näivad tõesti kallid olevat.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles