Linnamäe loobub Forum Cinemase Eesti üksusest, kuid ostab Läti ja Leedu üksused

Copy
Coca-Cola Plaza.
Coca-Cola Plaza. Foto: Liis Treimann

Forum Cinemase Balti ärisid osta soovinud Margus Linnamäe suurosalusega investeerimisfirma MM Grupp loobub Forum Cinemase Eesti osast, kuid on endiselt omandamas Läti ja Leedu üksusi.

MM Grupi juhatuse liikme Kristel Volveri sõnul on tegemist sundkäiguga, mis tulenes Eesti konkurentsiameti vastuseisust tehingule. «Seetõttu müüb MM Grupp oma osaluse Forum Cinemase Eesti ärides Forumi tegevjuhi Kristjan Kongo asutatud Cinerock OÜle. Küll aga jääb jõusse Forum Cinemase Läti ja Leedu äride ost,» selgitas Volver.

Tema sõnul ei ole tegemist suure tagasilöögiga, kuna MM Grupi huvi antud tehingu juures oligi eelkõige Leedu üksuse omandamine. «Arvestades ajasurvet ja soovi omandamistehinguga edasi liikuda, siis osutus juhtkonnale Eesti osa müük kõige mõistlikumaks,» lisas Volver. 

Kristjan Kongo ei eita, et on juba varem otsinud võimalust Forum Cinemase ostmiseks ja antud tehing annab talle võimaluse realiseerida enda kogemus selles valdkonnas ka omaniku rollis.

Tehingu hinda pooled ei avalda. 

Margus Linnamäe suurosalusega investeerimisfirma UP Invest teatas eelmise aasta augustis, et ostab Forum Cinemase kinoärid Eestis, Lätis ja Leedus. Algselt lootsid pooled tehinguga lõpule jõuda 2020. aasta aasta lõpuks või hiljemalt selle aasta alguseks.

Tehing pidi jõustuma pärast heakskiidu saamist Eesti, Läti ja Leedu konkurentsiametilt.

Eelmise aasta oktoobris otsustas konkurentsiamet algatada MM Grupi ning Forumi koondumise täiendava menetluse. 

Konkurentsiamet jõudis menetluse tulemusena seisukohale, et koondumine võib oluliselt kahjustada konkurentsi kinodes filmide näitamisturul Tallinnas ja selle lähiümbruses, kus turuosa kokku oleks tõusnud üle 80 protsendi. Sama olukord oleks olnud ka Tartus, kus turuosa oleks tõusnud üle 90 protsendi.

Forum Cinemase kaubamärgi all tegutseb Tallinnas Coca-Cola Plaza, Tartus Ekraan ja Viljandis kino Centrum. Lätis on Forum Cinemasil üks ja Leedus viis kino.    

Margus Linnamäele ja Ivar Vendelinile kuuluv investeerimisfirma MM Grupp keskendub tervishoiu-, meedia-, kinnisvara- ja jaekaubanduse- ning jaeteeninduse valdkonna investeeringutele ja cleantech-riskikapitali investeeringutele.

MM Grupile kuuluvad ka Postimees Grupp ja uudisteagentuur BNS.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles