Trichet siirdus lennundusse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jean-Claude Trichet.
Jean-Claude Trichet. Foto: SCANPIX

Endine Euroopa Keskpanga president Jean-Claude Trichet maandus Prantsuse-Saksa lennundusgrupi EADSi juhatuse liikme toolile.

Ühtlasi teatas EADS oma tütarfirma Airbusi sakslasest bossi Tom Endersi ülendamisest uueks tegevjuhiks. Nõukogu esimeheks seati EADSi aktsionär, Prantsuse meediamagnaat Arnaud Lagardère.

Trichet’ kaheksa-aastane töö Euroopa Keskpanga eesotsas lõppes oktoobris.

Firma siseringi inimesed näevad Trichet’ pardaletulekut kui «fantasilist lisaväärtust» ning ühtlasi tunnistust sellest, et EADSil on koht otse «Euroopa projekti» südames.

Prominentse prantslase lisandumine leevendas ühtlasi Pariisi hirme, et firmas liiga jäme ots sakslaste kätte võiks sattuda.

Endersi ja Lagardère’i ametissemääramine oli Saksa ja Prantsuse valitsuste ammune poliitiline otsus. Samas venis asi üsna kaua, kuna Pariisis peljati, et Endersi juhtimise all võetaks juhatusse liiga palju sakslasi.

Mõlemal valitsusel on EADSis 22,5-protsendiline osalus.

Trichet sai juhatuses Lagardère’ist vabanenud koha. Nagu eelkäija, hakkab ka tema esindama juhatuses Prantsuse riigi huve.

Prantsusmaa lõunaosas Toulouse’i linnas baseeruv Airbus on oma kodumaa au ja uhkus. Pariis seisab kiivalt oma mõju säilimise eest ettevõttes.

Airbusi juhtimise võtab üle prantslane Fabrice Brégier.

EADSi finantsdirektoriks saab Harald Wilhelm – vaatamata Pariisi varasematele vastulausetele, et niiviisi satuvad kaks tipmist ametiposti sakslaste kätte.

Copyright The Financial Times Limited 2012

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles