Elektritarbimine vähenes mullu Eestis kaks protsenti

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektrikilp.
Elektrikilp. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Eestis tarbiti mullu aasta varasemaga võrreldes kaks protsenti vähem elektrit, kogutarbimine ulatus 7,8 TWh-ni, teatas Elering.

Elektritarbimise langus aasta kokkuvõttes oli soojale talvele omaselt iseloomulik kogu regioonile, tarbimine vähenes ka kõigis teistes Balti- ja Põhjamaades. Eestis langes vahepealsetel aastatel suurenenud elektritarbimine tagasi 2006. aasta tasemele.

Möödunud aastal toodeti Eestis elektrit kokku 11,4 TWh, mis on protsendi võrra rohkem kui eelneval aastal. Kahe protsendi ehk 0,2 TWh võrra vähenesid põlevkivist toodetud kogused, taastuvatest allikatest elektri tootmine kasvas ligi kolmandiku võrra ehk 0,3 TWh, sh enim kasvas biomassi ja tuulenergia osakaal.

2011. aastal olid Baltikumis ja Põhjamaades omatarbimisest enam elektrit tootvad riigid (eksportivad elektrisüsteemid) vaid Eesti, Rootsi ja Norra. Baltikumis tervikuna vähenes eelmisel aastal elektri tootmine kokku seitsme protsendi võrra – Lätis kujunes elektritootmise languseks 11, Leedus 19 protsenti.

Samal ajal 2011. aastal Baltikumis installeeritud tootmisvõimsuste defitsiiti ei olnud. Elektrijaamade netovõimsuseks on 8,7 GW, mis võimaldaks katta kogu Baltikumi elektritarbimise. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles