Kaja Kallas tööandjatele: lubage töötajad kaugtööle ja tagage ohutu töökeskkond (22)

PM Majandus
Copy
Kaja Kallas.
Kaja Kallas. Foto: Remo Tõnismäe

Peaminister Kaja Kallas saatis täna tööandjate keskliidule ja kaubandus-tööstuskojale kirja palvega aidata kaasa koroonaviiruse levikut pidurdavate meetmete järgimisele töökeskkonnas.

Peaminister toonitab eriolukorra-aegset positiivset kogemust, kui ühiskonna ühine jõupingutus aitas alandada nakatumisnäitajat kahe nädalaga pea kaks korda. Ta kutsub üles olla sama hoolivad ja vastutustundlikud ka praegu, kui Eesti nakatumisnäitajad on tõusnud võrreldes teiste Euroopa Liidu liikmesriikidega väga kõrgele, eriti tööealiste inimeste seas.

«Iga kaheksas inimene nakatub töökohal, iga kolmanda puhul ei tea me nakatumise allikat, kolmandik aktiivsetest nakkuskolletest on töökohakolded. Seega levib viirus kohtades, kuhu valitsus oma piirangutega sisuliselt sekkuda ei saa. Koroonaviiruse väga laialdane levik nõuab meilt kõigilt hoolast käitumist igal pool ja igal hetkel,» rõhutab Kallas.

«Palun pöörduge oma liikmeskonna poole ning edastage minu üleskutse saata kaugtööle kõik töötajad, kelle tööülesanded seda võimaldavad. Olukorras, kus töötajaid pole võimalik kodutööle saata, palun tööandjate kaasabi, et korraldada töökeskkond selliselt, et minimeerida vahetuid kontakte ja viiruse leviku riske. Äärmiselt oluline on kanda maske igas olukorras, kus toimuvad inimeste kokkupuuted. Seda nii töö ajal kui ka puhkehetkedel,» toonitab ta.

Kallase sõnul on oluline jälgida, et ohutusmeetmetest peaksid kinni ka ettevõtete kliendid: «Eraldi palve on teile, kaubandusettevõtjad, palun tagage, et inimesed teie poodides kannaksid maske, hoiaksid turvalist kahemeetrist vahet ning et tagatud oleks desinfitseerivate vahendite kättesaadavus.»

Peaminister lisab, et ühise jõupingutuse eesmärk on lõigata läbi nakkusahelad ning kaitsta Eesti majanduskeskkonda rangemate piirangute eest.

Kirjas lubab Kallas ka, et valitsus teeb kõik endast oleneva, et hoogustada vaktsineerimist ja suurendada inimeste valmisolekut ja teadlikkust piirangute järgimisel.

Kommentaarid (22)
Copy
Tagasi üles