Swedbank toob klientideni uued investeerimisfondid (1)

BNS
Copy
Swedbanki peakorter Tallinnas
Swedbanki peakorter Tallinnas Foto: INTS KALNINS/REUTERS

Neljapäevast saavad Swedbanki kliendid investeerida 12 investeerimisfondi, mida haldab Rootsi varahaldusettevõte Swedbank Robur. Lähikuudel peaks fondide valik suurenema veelgi. 

Swedbank Robur teenindab rohkem kui nelja miljonit era- ja äriklienti ja juhib hetkel 166 miljardi euro väärtuses investeeringuid 89 investeerimisfondis, teatas Swedbank. 

Fondidesse investeerimisel on enamlevinud tasud – sisenemistasu, väljumistasu, haldustasu ja väärtpaberikonto kuutasu. Tehingud Swedbank Roburi ja teiste Swedbanki fondidega on sisenemis- ja väljumistasuta ja nende hoidmine oma väärtpaberikontol on kuuhooldustasuta. Ainuke tasu, mida klient maksab on haldustasu.

Roburi fondide kogukulumäär, mis sisaldab kõiki investeerimisega kaasnevaid kulusid, algab passiivselt juhitud fondide puhul 0,2 protsendist ning aktiivselt juhitud fondide puhul 0,7 protsendist aastas.

Swedbanki eraisikute panganduse juhi Tarmo Ulla sõnul keskenduvad Roburi fondid jätkusuutlikule ja rohelisele investeerimisstrateegiale ning põhjaliku eelanalüüsiga välistatakse fondidest ettevõtted, mis jätkusuutlikkuse kriteeriumitele ei vasta. 

Neljal Eesti investoritele avanenud fondil on investeerimisuuringuid pakkuva ettevõtte Morningstar kõrgeim 5-palline ja viiel fondil 4-palline jätkusuutlikkuse reiting.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles