Aas: valitsus võtab märtsis ette Operaili erastamise

BNS
Copy
Majandus- ja taristuminister Taavi Aas.
Majandus- ja taristuminister Taavi Aas. Foto: Sander Ilvest

Majandus- ja taristuminister Taavi Aas ütles riigikogu infotunnis, et uuel valitsusel on kavas nii Operaili kui Enefit Greeni erastamisega edasi minna, seejuures on Operaili võõrandamise viisi ja mahu ettepanek praktiliselt valmis ning jõuab valitsusse tõenäoliselt juba märtsis. 

Aasa sõnul ei näe ta ühtegi põhjust, miks juba eelmises valitsuses arutatud riigiettevõtete erastamisega ei saaks edasi liikuda. «Operailiga on jõutud nii kaugele, et ettepanekud erastamiseks ja kuidas seda läbi viia, on valmis,» ütles ta.

Hiljem lisas ta, et Operaili puhul oleks tõenäoliselt järgmisel kuul võimalik pidada kabinetiarutelu ning teha otsus selle kohta, mil viisil ja kui palju sellest ettevõttest erastatakse. «Selles osas tõesti me oleme praktiliselt valmis,» kinnitas Aas. 

Samuti ei ole tema sõnul ka Enefit Greeni puhul ühtegi põhjust börsile minekust taganeda. «Aga kindlasti sõltub väga palju sellest, kuidas kujuneb Eesti Energia majandusolukord, kuidas kujuneb olukord Enefit Greenis. Ma arvan, et siin on mõistlik edasi minna, aga mitte liigselt kiirustades,» lisas ta. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles