Ettevõtete juhid räägivad Davosis ülevõtmistest

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külastaja möödumas Davosi majandusfoorumi logost.
Külastaja möödumas Davosi majandusfoorumi logost. Foto: SCANPIX

Vaatamata negatiivsetele uudistele majanduskasvu väljavaadetele, on Euroopa suuremate juhtide sõnum kahtlejatele: ärge meid maha kandke.

Suurfirmad nagu Nestle, Royal Dutch Shell ja Vodafone, kelle juhid peaksid Davosi majandusfoorumil sõna võtma, on tugevate bilanssidega, kus on hulgaliselt vaba raha, tänu millele on nad valmis ülevõtmisteks.

Euroopa suurematel ettevõtetel on keskmiselt 1,54 miljardit dollarit vaba raha, mis on 23 protsenti rohkem kui 2007. aastal, kirjutab Bloomberg.

Varasematel aastatel on Davos olnud oluliseks ühinemiste suhtes kokkulepete sõlmimise kohaks. Eelmisel aastal lepiti seal kokku vähemalt kahe suure ühinemise suhtes.

Nii suhtlesid eelmisel aastal Davosis farmaatsiagigant Sanofi tegevjuht Chris Viehbacher ja USA ravimitootja Genzyme juht Henry Termeer leppides kokku ühinemises, mille väärtus oli 20,1 miljardit dollarit. Tehingust anti teda järgmisel kuul.
 

Ka New Yorgi börsi (NYSE) ülevõtmine Deutsche Börse poolt lepiti kokku Davosis.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles