Laevaühendus Prangliga võib lähipäevadel katkeda

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Jääolud Kelnase sadamas.
Jääolud Kelnase sadamas. Foto: Viimsi vallavalitsus

Viimastel päevadel on Kelnase ja Leppneeme sadamas toimunud väga kiire jäätumine, mille tõttu võib laevaühendus varsti katkeda.

Jää paksuseks on mõõdetud 10–15 cm, kuid tuule ja laeva manööverdamisest tingituna võib jää kohati olla pakitud isegi mitmesse paksemasse kihti, teatas Viimsi vallavalitsus.

Wrangö kapteni Aleksei Pärnaste sõnul nõuab laeva sadamast välja- ja sissesõit juba praegu lisaaega ning selle juhtimine ja manööverdamine on raskendatud.

Jääolud on Kelnasel ja Leppneemes olnud keerulised ka varasematel külmadel talvedel ning laevaliiklus nende sadamate vahel on olnud peatatud. Järgnevate päevade ilmaprognoos lubab pidevat temperatuuri langust ja jää paksenemist üle 20 cm.

Praegu asub Soome poolne merejää Soome lahe keskjoonel ja läheneb kiiresti. Põhjakaarte tuulega triivib jää päeva jooksul meie rannikule ja paneb Kelnase lukku. On vaid lähiaja küsimus, millal Wrangö edasine kasutamine ilma laeva kahjustamata pole võimalik. Seepärast palume Prangli elanikel ja kauplusel vajalikud esmatarbekaubad ette varuda, kuni laevaliiklus veel toimib.

Kui laevaühendus Prangliga katkeb, leiab Viimsi vald alternatiivse võimaluse mandri ja saare vahelise ühenduse jätkamiseks. Täpsemalt teavitab vallavalitsus sellest Viimsi valla veebilehel ja Facebookis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles