Vene meedia promob välismaal oma vaktsiini ja mustab USA toodangut (1)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Paraguais levitatav foto Sputnik V vaktsiini logist Ungari ja Venemaa lippudega. Ungari on esimene Euroops riik, kuhu Venemaa vaktsiini tarnib.
Paraguais levitatav foto Sputnik V vaktsiini logist Ungari ja Venemaa lippudega. Ungari on esimene Euroops riik, kuhu Venemaa vaktsiini tarnib. Foto: Andre M. Chang/Zumapress.com

Ameerika Ühendriikide valimiskampaania kohta desinformatsiooni levitavad Venemaa uudisteorganisatsioonid on võtnud uue sihtmärgi ja propageerivad hispaaniakeelsetes riikides nende koroonavaktsiini Sputnik V, tehes samal ajal maha Pfizeri ja Moderna vaktsiini.

Venelaste kampaania on keskendunud Ladina-Ameerika riikidele, teiste hulgas Mehhikole, kes sõlmis eelmisel nädalal lepingu miljonite Venemaa vaktsiinidooside ostmiseks, ja Argentiinale, kelle elanikke hakati Sputnik V-ga eelmisel kuul vaktsineerima.

Propagandat viiakse läbi hispaaniakeelses sotsiaalmeedias ning võimendatakse Mehhiko Citys asuva Venemaa saatkonna ametliku Twitteri-konto kaudu. Kampaania peegeldab Venemaa mõjuoperatsioonide uut tahku – propageerida Venemaa tööstust ja teadust lääne konkurentidest paremana, kirjutab The New York Times.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles