LAV jätab miljon AstraZeneca vaktsiinidoosi lattu: need ei toimi uue tüve vastu (5)

Marek Strandberg
, tehnoloogiatoimetaja
Copy
2. veebruaril olid tühjad kirstud ladustatud Johannesburgis, kui oodati miljoni India Seerumi Instituudi toodetdud AstraZeneca koronavaktsiinidoosi saabumist. Nüüdseks on need miljon vaktsiinidoosi sealse viirtusetüve vastu kasutuna samuti lattu viidud.
2. veebruaril olid tühjad kirstud ladustatud Johannesburgis, kui oodati miljoni India Seerumi Instituudi toodetdud AstraZeneca koronavaktsiinidoosi saabumist. Nüüdseks on need miljon vaktsiinidoosi sealse viirtusetüve vastu kasutuna samuti lattu viidud. Foto: Jerome Delay/AP

Lõuna-Aafrika Vabariigis peatati AstraZeneca koronavaktsiini kasutamine, sest selgus, et vaktsiin ei kaitse kergema või mõõdukama põdemise eest, kui inimesed on nakatunud Lõuna Aafrika viirusetüvega. 

B.1.351 tüvve nakatumise eest ei kaitsvat teadlaste väitel ka varasem muu viirusetüve põhjustatud Covid-19 läbipõdemine.

Uus teadmine on saadud rööbiti miljoni AstraZeneca koronavaktsiini doosi saabumisega Lõuna-Aafrikasse, kus on teadaolevalt koronaviiruse tõttu surnud 46 000 inimest. Seal elab üle 59,6 miljoni inimese.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles