Kinnisvaraprognoos: hästi võivad end tunda unikaalse kinnisvara omanikud

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Tallinna vanalinnale ja Raekoja platsile.
Vaade Tallinna vanalinnale ja Raekoja platsile. Foto: Küllike Rooväli

Uus Maa elukondliku kinnisvara tegevjuht Elari Tamm prognoosib, et tänavu kasvab vaid unikaalse ja kvaliteetse kinnisvara hind. Tallinnas nn mägede korterite hinnad jäävad pigem samale tasemele.

«Piirkonnad, kus töötusega probleeme ja iive emigratsiooni tõttu negatiivne, hinnad langevad. Üldine hinnatõus kokku on käesoleval aastal 3-5 protsenti,» vastas Tamm küsimusele, mis suunas kinnisvarahinnad tänavu liiguvad.

Tallinnas on Tamme sõnul hindade kasv kuni 5 protsenti ning selle tõusu taga on 
uusarenduste nõudluse kasv ja seda peamiselt välisinvestorite poolt.

«Käesoleva aasta märkõna number üks on üüriturg ning selle aktiivsus. Üürihindadele on jätkuv surve seoses suurema nõudlusega, eriti suurlinnades. Sama tendents on jõudmas ka maakonna keskustesse, kuna mitmed gümnaasiumid on uksi sulgemas, tekib vajadus üüripindade järele ka seal, kus täna selleks turgu ei olnud,» märkis Tamm.

Need, kes kinnisvarabuumi ajal ostsid, peavad Uus Maa hinnagul veel ootama, kui ei taha vara müües kahjumisse jääda.

«Buumiajal kodu ostnud inimesed peavad arvestama, et kriisi ajal on  hinnad  langenud igal pool ning seda kuni mitukümmend protsenti. Paariaastane kriis on nüüdseks taas tõusuteel ning hinnad taastumas. Kindlasti ei ole loota, et kinnisvara hinnad buumi aja tasemel mõne aastaga tagasi tulevad, aga 5-7 aasta perspektiivsis kindlasti,» nentis Tamm. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles