Tallinna volikogu hakkab Porto Francole servituudi andmist kontrollima

BNS
Copy
Porto Franco FOTO: Remo Tõnismäe
Porto Franco FOTO: Remo Tõnismäe Foto: Remo Tõnismäe

Tallinna linnavolikogu otsustas pärast sotside, Isamaa ja Reformierakonna fraktsioonide saadetud ühispöördumist alustada kontrolli Porto Franco arendusele servituudi andmise otsuseprotsessi üle.

«Revisjonikomisjonis valitses erakondadeülene üksmeel, et meedias avaldatud info annab piisavalt põhjust alustada Porto Francoga seotud otsuste tegemise üle kontrolli. Meie ülesanne on teostada järelvalvet, et linna vara kasutatakse seaduslikult, otstarbekalt ja tulemuslikult. Pean tunnistama, et meedias avaldatud põhjendused ja otsuseprotsessi kirjeldused jätsid õhku mitmeid küsimusi, millele hakkame vastuseid otsima. Muu hulgas püüame anda vastuse küsimusele, kas linna korruptsiooniennetuse strateegia meetmed on piisavalt tõhusad,» ütles volikogu revisjonikomisjoni esimees, sotsiaaldemokraat Anto Liivat.

Kontrolli juhivad lisaks veel revisjonikomisjoni liikmed Priidu Pärna Isamaast ja Helve Särgava Keskerakonnast. Pärna sõnul saab korruptsioonivastaste ettepanekute rakendamise audit nüüd uue olulise sisendi, mis on seotud sadamaala kinnisvaraarendusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles