Riik tellib Tallinna Sadama tütarettevõttelt 54,2 miljoni euro eest jäämurdetöid

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Mitmeotstarbeline laev Botnica on võimeline tegema rasketes oludes ka mitmeid muid avameretöid peale jäämurdmise, korraldada sukeldumisi, veealuseid uuringuid ning ehitust.
Mitmeotstarbeline laev Botnica on võimeline tegema rasketes oludes ka mitmeid muid avameretöid peale jäämurdmise, korraldada sukeldumisi, veealuseid uuringuid ning ehitust. Foto: TS Shipping

Tallinna Sadama tütarettevõte OÜ TS Shipping võitis transpordiameti korraldatud avaliku hanke jäämurdeteenuse osutamiseks ja navigatsiooni kindlustamiseks Soome lahel. Sõlmitava lepingu perioodiks on 10 aastat ja selle hinnanguline maksumus on 54,2 miljonit eurot.

Hanketingimuste kohaselt tuleb jäämurdeteenust Eesti rannikuvetes osutada perioodil 2022. aasta 20. detsembrist kuni 2032. aasta 20. aprillini. Leping sõlmitakse lähiajal vastavalt hankes ja pakkumuses esitatud tingimustele, teatas Tallinna Sadam.

Teenust osutab multifunktsionaalne jäämurdja Botnica sarnaselt eelneva 10-aastase prahilepinguga iga-aastaselt 20. detsembrist kuni 20. aprillini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles