Valitsus loobus Euroopa Komisjoni survel idavirulasi ärritanud üleminekutoetuse saajate ringi laiendamisest

Kaja Koovit
, majandusportaali toimetaja
Copy
Põlevkivi kaevandamine Ida-Virumaal.
Põlevkivi kaevandamine Ida-Virumaal. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kui detsembris tahtis valitsus laiendada õiglase ülemineku fondi vahendite kasutust ka väljaspoole Ida-Virumaa, siis nüüd otsustati Euroopa Komisjoni survel, et vahendid lähevad siiski ainult Ida-Virumaale. 

Euroopa rohelist kokkulepet ellu viia aitava õiglase ülemineku fondi raha jaotamine, õigemini selle jaotamise plaan, on ettevõtjates ning Ida-Virumaa omavalitsuste esindajates varem kirgi kütnud ning pahameelt tekitanud. Postimees kirjutas põhjustes lähemalt siin.

Ministeerium märkis teates, et Eesti lähtub Euroopa Komisjoni tagasisidest piirkonna laiendamise aluste kohta, mille kohaselt ei täidaks üleminekupiirkonna laiendamine fondi eesmärke. Nimelt tegi valitsus detsembris rahandusministeeriumile ülesandeks alustada Euroopa Komisjoniga läbirääkimisi selgitamaks välja, kas üleminekust mõjutatud piirkondadena võiks teatud tingimustel käsitleda ka haldusreformi eelsel ajal Ida-Virumaa koosseisu kuulunud alasid, näiteks Aserit Lääne-Virumaal ning endiseid Lohusuu valla ja Avinurme valla territooriume Jõgevamaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles