Karukella puhkemaja haldav Tertur OÜ tähistab juubelit

Karukella Puhkemaja
Copy
Foto: Karukella Puhkemaja

Väikselt ja vaikselt alustanud pereettevõte tähistab tänavu juba kümnendat tegevusaastat. Kui kümme aastat tagasi alustati turismialaste konsultatsioonidega, siis tänaseks on Tertur OÜ tegevusala muutnud ja 2019. aasta sügisel avatud Karukella puhkemajast on saanud luksuslikult hubane majutusasutus, mis sobib rentimiseks nii sõpruskonnale kui ka väiksematele ettevõtetele.

Abielupaar pani leivad ühte kappi ka äris

Abikaasad Jaanus ja Terje Rattur otsustasid kümme aastat tagasi seljad kokku panna ja nii sündis Karukella projekt. Terjel on alates 2004. aastast kogemus turismis; ta on Ida-Viru turismiklastri asutajaliige ning senimaani aktiivne liige ja sisendiandja.

Ettevõtte meespoolel Jaanusel on projekteerimis-, inseneri- ja ehituskogemus. See tegi kogu projekti sündimise võimalikuks. Paljuski tänu Jaanuse oskustele on Karukellast saanud energiatõhus mobiilist juhitav nutimaja. Tegu on kontaktivaba puhkemajaga, sest külalised pererahvaga ei kohtugi.

Tegemist on ka self-made-inimestega – kummalgi pole olnud metsi, maid ega vanemate pärandatud varandust. Õppimine, uudishimu, enesetäiendamine, lahendustele keskendumine ja kirg viisid neid sinna, kus julgeti astuda samm ning võtta kohustused, et saada majutusettevõtjaks.

Karukella puhkemaja pererahvas.
Karukella puhkemaja pererahvas. Foto: Karukella Puhkemaja

Mida Karukellas teha saab?

Majapidajate kogemused näitavad, et inimesed, kes tellivad majutuse koos mõne lisategevusega, on alati palju rahulolevamad. Lisaks tekivad mälestused, mida on hiljem vahva meenutada. Seniste külaliste tagasisidest võib lugeda, et Karukella puhul on tegu isegi Eesti parima puhkemajaga.

Õnneks on Karukella puhkemajas võimalusi palju – kõige uuem teenus on nõukagaraaži külastus Purtses, kus saab end miilitsaks või ГАЙ-tšnikuks riietada. Kõige popimad on aga siiski Purtse pruulikoja külastamine ja lahtise kastiautoga karjäärisafari Aidus. Kokku on pakkuda kümmekond seiklust või tegevust.

Vähem tähtis pole kohaliku toidu pakkumine, mis Karukella puhkemaja asukohta arvestades on võimalik ka vaid kuni viie kilomeetri raadiusest. Boonus on ka see, et aasta ringi sooja kuumaveetünni kasutamine sisaldub maja hinnas, mujal peab selle eest sada eurot korra eest välja käima.

Huvitav on ehk teada, et Karukella asub Lüganuse muinasasula südames, maja vundamendiauku kaevates tuli 13. sajand päevavalgele. Nii asuvad puhkemaja saunalava all kaheksa muistset ahjukohta ja sealtsamast lähiümbrusest andis maapõu ka välja 34 erinevat leidu.

Puhkemaja asub Ida-Virumaal, Lüganuse aleviku südames Papli tänaval.

Lisainfo kodulehel www.karukella.ee, Facebookis ja Instagramis.

        

Copy
Tagasi üles