Mäetaguse mõisahotelli edu peitub sihipärases töös

Mäetaguse Mõisa Hotell & Spa
Copy
Foto: Mäetaguse Mõisa Hotell & Spa

Viimastel aastatel Eesti majutusasutuste tippu jõudnud Mäetaguse mõisahotelli edu pole neile üleöö sülle kukkunud. 2019. aastal pälviti gasellettevõtte tiitel, ent tegelikult alustas Mäetaguse tegevust juba aastal 2006. Tiitleid on neil ette näidata veel ning erinevad tunnustused annavad kindlasti märku kvaliteedist.

Mõisa ajalugu

Mäetaguse mõisa (Mehntack) esmamainiti 1542. aastal ja mõisa asutaja oli Peter von Tiesenhausen. 1617. aastal sai mõisa omanikuks Tuwe Bremen, seejärel lühiajaliselt Wrangelid ja ka Ungern-Sternbergid. Mõis põles Põhjasõjas maani maha ja läks 1733. aastal ligi kaheks sajandiks von Rosenite kätte. 1736. aastal asus valitsema Otto Fabian von Rosen, kellel oli Eestis veel neli mõisa ja kes oli ametilt Liivimaa maanõunik ning auastmelt Venemaa keisririigi kindralmajor. Mõisa viimane omanik oli Konstantin von Rosen. Kuni võõrandamiseni 1919. aastal kuulus mõis von Rosenite aadliperekonnale. Pärast seda asus mõisahoones kool.

Mis teeb Mäetaguse mõisahotelli unikaalseks?

Kui enamik majutusasutusi on sihtkliendiks valinud lastega pered, siis väike – ainult 24 toaga – Mäetaguse mõisahotell on julgenud erineda ja valinud sihtkliendiks, keda turundusega kõnetatakse, täiskasvanud paarid.

Tänane kontseptsioon käib samuti ajaloolise stsenaariumi järgi, et hotelli kliendid on kui mõisahärra külalised, keda võõrustab ajaloolises mõisa abihoones eesti talurahvas. Teenindajate linasest riidest vormirõivad ja Kirde-Eestile iseloomulik prees tüdrukute pluusidel järgivad tolle aja vaimu. Ka restoran Rosen pakub eestipärast menüüd, milles on tunda slaavi mõjutusi, sest eks talurahvas näppas ideid mõisnike söögilaualt ja oranžeriist.

Soe supelmaja meeldib eriti naistele ja 25-meetrised ujumisrajad meelitavad jällegi mehi. Suure lisaväärtuse annab täiskasvanute 18+ vaikne sauna tagatuba. Kokku on troopilises spaas seitse erinevat sauna, see on juba tõsine argument. 

Külaliste tagasiside ütleb, et eriti väärtustatakse mõisahotelli personali – nende personaalsust ja külalislahkust. Jõudumööda on investeeritud füüsilisse keskkonda, hoides samas siiski pigem lihtsamat joont. 2020. aastal pälviti ka Eesti Eduka Ettevõtte tunnustus.

Et erakliendid soovivad pigem spaas lõõgastuda, siis neile on hea valik erinevaid spaapakette, kuid grupiga reisijatele pakutakse unikaalseid ühistegevusi, nagu kirveviskamine, koduõlle töötuba, tõukeratastega matkad ja muusikaviktoriin. Valikus on kümmekond vahvat ühistegevust.

Mäetaguse mõisahotell asub aadressil Pargi 1, Mäetaguse alevik, Alutaguse vald, Ida-Virumaa.

Lisainfo kodulehel www.moisahotell.ee, Facebookis ja Instagramis.

    

Copy
Tagasi üles