Austraalia peaminister: Microsofti otsingumootor võib asendada Google'it

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Google'i peakorter
Google'i peakorter Foto: Reuters/ScanPix

Austraalia peaminister Scott Morrison ütles, et kui Google peaks oma otsingumootori Austraalias sulgema, siis Microsoft saab tühja koha täita.

Google hoiatas jaanuaris, et paneb otsingumootori Austraalias kinni, kui riigi valitsus sunnib neid teenustes nähtavate uudiste allikatega sõlmima õiglase tasustamise leppe, kirjutab AP.

Morrisoni sõnul on ta suhelnud Microsofti tegevjuhi Satya Nadellaga, kes ütles, et Bingi otsingumootor võiks hakata täitma Google'ist tühjaks jäävat kohta. «Võin öelda, Microsoft on vägagi enesekindel selles, et austraallastel ei läheks kehvemini,» lausus Morrison.

«Need on suured tehnoloogiafirmad ja Austraaliale on oluline, et paneme paika reeglid, mis on õiglased meie inimeste jaoks,» sõnas ta.

Kuigi Bing on Austraalias otsingumootorite seas populaarsuselt teisel kohal, siis kuulub sellele ainult 3,7 protsenti turust. Google'i turuosa on 95 protsenti.

Austraalia valitsuse plaani kohaselt peaksid Google ja Facebook hakkama maksma Austraalia meediaettevõtetele uudissisu kasutamise eest. Google on aga ettepaneku vastu, sest ettevõttel oleks vähem kontrolli selle üle, kui palju teenuse eest maksma peab. Kui platvorm ja meediaväljaanne ei jõua kokkuleppele, siis Austraalia süsteemi järgi paneb hinna paika vahekohus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles