Tallinna Vee kasumist haihtus pool, aga koroonapandeemia suurendas elanike tarbimist

PM Majandus
Copy
Tallinna Vee kasum vähenes
Tallinna Vee kasum vähenes Foto: Toomas Huik

Tallinna Vee käive vähenes eelmise aasta viimases kvartalis aasta varasemaga võrreldes pea viiendiku võrra ning kasumist haihtus enam kui pool. Aasta kokkuvõttes vähenes ka käive sama palju ning kasumist kaotati 40%.

Börsile saadetud teates põhjendab ettevõte seda uute madalamate tariifide ning koroonapiirangutest põhjustatud äriklientide tarbimise vähenemisega.

ASi Tallinna Vesi neljanda kvartali müügitulu oli 13,17 miljonit eurot, mida on 18,3% vähem kui 2019. aasta samal ajal.

Eraklientide müügitulu vähenes 15,2% võrra, ulatudes 5,13 miljoni euroni. Muutuse põhjustas ettevõtte teatel eelkõige juba 2019. aasta lõpust rakendunud madalam tariif. Tariifilanguse mõju tasakaalustas teatud määral korteriühistute ehk ettevõtte suurima eraklientide segmendi tarbimise kasv. See tulenes koroonaviiruse mõjust, mis tõi kaasa kaugtöö osakaalu kasvu ja suurendas kodumajapidamiste tarbimist.

Äriklientide müügitulu vähenes 25,7% võrra, 3,81 miljoni euroni, mis tulenes madalamatest tariifidest ja veeteenuste tarbimise vähenemisest 16,9% võrra. Kõige rohkem on pandeemia mõjutanud majutus- ja vabaajaasutusi.

Ettevõtte puhaskasum oli neljandas kvartalis 5,39 miljonit eurot, mis on 5,56 miljoni ehk 50,8% võrra vähem kui 2019. aasta samal ajal. Lisaks ärikasumi langusele vähendas puhaskasumit edasilükkunud tulumaksukulu, samal ajal kui positiivset mõju avaldasid madalamad intressikulud.

Eelmise aasta kokkuvõttes vähenes ettevõtte müügitulu 2109. aastaga võrredes 18,5 protsenti, 51,72 miljoni euroni ning puhaskasum vähenes 39,7 protsenti, 16,73 miljoni euroni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles