USA keskpanga juht vihjas võimalikule rahatrükile

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA keskpanga juht Ben Bernanke kuulab 25. jaanuaril 2012 toimunud pressikonverentsil ajakirjaniku küsimust.
USA keskpanga juht Ben Bernanke kuulab 25. jaanuaril 2012 toimunud pressikonverentsil ajakirjaniku küsimust. Foto: SCANPIX

USA Föderaalreservi juht Ben Bernanke vihjas võimalikule nn rahatrüki kolmandale voorule, juhul kui tööpuudus Ühendriikides jääb kõrgemaks, kui keskpank sooviks ning inflatsioon langeb piisavalt.

USA keskpanga juhi eile hilisõhtul toimunud pressikonverentsil ütles keskpanga president, et baasintress jääb madalaks vähemalt 2014. aasta teise pooleni (varem lubati intress jätta madalaks kuni järgmise aasta keskpaigani).

«Föderaalreservi vabaturu komitee tunnistab raskusi, mida põhjustab püsivalt kõrge tööpuudus aeglase majanduskasvu tingimustes ning on valmistumas edaspidiseks monetaarseks kohandumiseks,» kõlas pressikonverentsil öeldud lause, mida tõlgendati valmisolekuks taas riiklikke võlakirju ostma hakkama.

«Paistab, et sõrm on päästikul,» ütles investeerimispanga Jefferies & Co rahaturgude ökonomist Thomas Simons uudisteagentuurile Bloomberg.

«Tegemist oli ühemõttelise, agressiivse avaldusega,» sekundeeris Bloombergile Prantsusmaa suurpanga BNP Paribas Põhja-Ameerika majanduse peaökonomist Julia Coronado.

Keskpanga teate peale kerkisid nii riiklike võlakirjade kui ka aktsiate hinnad.

Dow Jonesi tööstuskeskmine kerkis 0,64 protsenti 12 757,00 punktini.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles