Apple ja Facebook tegid rekordeid, aga investorid pole rahul

Liina Laks
, reporter
Copy
Apple'i logo
Apple'i logo Foto: Ng Han Guan/AP/Scanpix

Värskelt tulemused teatanud Apple ja Facebook võiksid tsiteerida Eesti endist peaministrit Andrus Ansipit, et kui see on kriis, siis selles kriisis tahakski elada – sellist miljardisadu pole kumbki firma veel varem näinud.

Apple suutis analüütikute ootused tugevalt ületada: müügitulu neljandas kvartalis oli 114 miljardit dollarit, mida on 21 protsenti enam kui  aasta varem. Kasumikasv on veelgi muljetavaldavam:  kui analüütikud arvasid, et Apple pigistab aktsia kohta välja 1,41 dollarit, siis suutis tehnoloogiahiid üllatada 1,68-dollarise aktsiakasumiga. Müük kasvas jõudsalt kõikides segmentides, kuid investorid pole rahul. Eile langes aktsia tulemuste ootuses 0,8 protsenti, kuid täna on väärtpaber eelbörsil juba ligi 5 protsenti kukkunud ning kaupleb 135 dollari tasemel.

Ettevõtte juht Tim Cook nentis, et tegelikult oleks tulemused veelgi paremad võinud olla, aga koroonakriis ikka natukene segas, viidates iPhone‘ide müügile, mis tema hinnangul piisavalt hea polnud. Tagasihoidlikkuseks pole Cookil põhjust, sest arvutite müük läks firmal see-eest mühinal. Uuendusena tõi Apple lõppenud kvartalis turule ka 5G-d toetavad nutitelefonid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles