Algusajal tuli käia raha täis kilekottidega pealinnas masuuti kauplemas

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Et soojuse tootmine ja jagamine pole ühe mehe töö, rivistusid Männimäe katlamajja üles suisa kuus Esro eestvedajat: tegevdirektor Enn Rõigas, ehitusdirektor Tõnu Põldma, müügijuht Vello Tamre, soojamajandusinsener Andrus Reier, ettevõtte juhataja Jaan Saar ja tootmisdirektor Heiti Sarv.
Et soojuse tootmine ja jagamine pole ühe mehe töö, rivistusid Männimäe katlamajja üles suisa kuus Esro eestvedajat: tegevdirektor Enn Rõigas, ehitusdirektor Tõnu Põldma, müügijuht Vello Tamre, soojamajandusinsener Andrus Reier, ettevõtte juhataja Jaan Saar ja tootmisdirektor Heiti Sarv. Foto: Elmo Riig

2. veebruaril tõdeti Sakalas, et Viljandi 4. keskkooli klassides on vaid 8–10 kraadi sooja. Kuu hiljem kirjutati juba optimistlikumalt, kuid samas etteheitvalt: ilmselt pole Männimäe elamuid kütva KEK-i katlamaja võimsus veel ammendatud ja sealse energiasüsteemi juhid on lähtunud põhimõttest, et kui inimestel on toidulaud tühjavõitu, olgu vähemalt tuba soe. Selliseid ülestähendusi 1991. aastast luges ette aktsiaseltsi Esro juht Jaan Saar.

1991. aasta jaanuaris istusid neli meest Jaan Saar, Heiti Sarv, Vello Tamre ja Endel Malberg laua taha uue firma loomise üle aru pidama. See asutati sama kuu 22. päeval, sai nimeks Esro ning selle esialgne plaan nägi ette sanitaartehnika ja elektri valdkonnas remondi- ja hooldusteenuste pakkumist. Läks aga suuremalt. Augustis võttis Esro Viljandi KEK-ilt rendile kogu energeetika osakonna vara ja tema põhitegevusele lisandus soojatootmine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles