Maavalitsus soovib päästa uue hankega lennuliini maine

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuressaare lennujaam.
Kuressaare lennujaam. Foto: Olev Uusmaa.

Saare maavalitsus soovib pärast graafiku hõrenemist järsult kliente kaotanud Tallinna-Kuressaare lennuliini maine päästmiseks lõpetada lepingu senise operaatori Estonian Airiga ja korraldada parema lennugraafiku saamiseks uue riigihanke.

Saare maavalitsuse ühistranspordi nõunik Taavi Kurisoo märkis, et maavalitsus ja Estonian Air on juba mõnda aega otsinud võimalusi Kuressaare ja Tallinna vahelise lennuliikluse parandamiseks, kirjutas Meie Maa.

«Viimaste aastatega on lennutranspordi teenus oluliselt kallinenud, kuid meile lennuliikluse korraldamiseks eraldatud raha ei ole sellel määral kasvanud. Seetõttu pidime hiljuti leppima hõredama lennugraafikuga ning kõrgema piletihinnaga,» tõdes ta.

Kuna tekkinud olukorda ei ole võimalik lahendada kehtiva lepingu raames, on osapooled alustanud läbirääkimisi lepingu ennetähtaegseks lõpetamiseks ja maavalitsus on asunud ka ette valmistama avalikku konkurssi Tallinn-Kuressaare-Tallinn lennuliinile vedaja leidmiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles