EY partner: me ei väärtusta Eestis hüvesid, mis aitaksid heaoluühiskonda jõuda

PM Majandus
Copy
Foto: Erakogu/EY.

Eesti majandus küll väljumas allhankija rollist, kuid me ei oska ikka veel väärtustada mittemateriaalseid hüvesid, eelkõige teenuseid, mis takistavad meid jõudmast skandinaavialikku heaoluühiskonda ning tagada jätkusuutlikkus ka pandeemiast räsitud majanduses, lausus audiitor- ning konsultatsioonifirma EY partner Erki Usin. 

«Selleks, et jõuda skandinaavialikku heaoluühiskonda, tuleb meil paika saada oma väärtused,» kinnitas üle 10 aasta taas ärikonsultatsioonifirmaga EY liitunud Erki Usin. «Eesti ettevõtluse arenguks ja konkurentsivõime kasvatamiseks on vaja erakordset usaldusväärsust, mille saab töökuse kõrval tagada ärinõustamine ja järelevalve. Usun, et selles vallas on Eestis veel väga palju ära teha – olla nõudlik nii enda kui teiste suhtes.»

Oma töö kohta EYs rääkis Usin, et ta ei ole mitte kunagi mõistnud ametijuhendite ja ette kirjutatud tööülesannete olemust ning võimalikku väärtust. Vähemalt konsultatsioonivaldkonnas see tema sõnul ei tööta, sest kui töötatakse selle nimel, et   klientidel läheks täna paremini kui eile, ja homme veel paremini kui täna, siis on selleks  vajalikud tegevused pidevas muutuses. «Klientidele loodav väärtus sõltub eeskätt ja ainult meeskonna tugevusest, teadmistest ja motivatsioonist,» tõdes Usin. 

«Maailm on täna väga teistsugune, miski pole enam nii, nagu oli eile,» märkis EY partner Olesia Abramova. Tema sõnul toimuvad majanduses toimuvad suured muutused, millega peame arvestama kõik. Peame kohanduma uute fookustega ning paindlikkus on see, mis aitab ettevõtjal ellu jääda. «Uutmoodi mõtlemine tuleb kasuks – nii tavalisele inimesele kui ettevõtjale,» lausus ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles