Põhjamaade IT-firma viib Eestist 180 töökohta (1)

BNS
Copy
TietoEVRY Eesti juhi Anneli Heinsoo sõnul on ettevõtte rahvusvahelise tugiteenuskeskuse reorganiseerimise näol tegu vajaliku muutusega.
TietoEVRY Eesti juhi Anneli Heinsoo sõnul on ettevõtte rahvusvahelise tugiteenuskeskuse reorganiseerimise näol tegu vajaliku muutusega. Foto: Eero Vabamägi

Soome IT-ettevõtte Tieto ja Norra EVRY liitumisel toimub klientide tugiteenuskeskuse reorganiseerimine, mille tulemusena liigub umbes 160 töökohta Eestist kakskeelsesse Vaasa regiooni Soomes.

Samuti ei pakuta enam reorganiseerimise tulemusel 2021. aasta septembri lõpuks Eestist rahvusvahelist kliendituge ettevõtte klientidele. Eesti klientidele aga toimib kasutajatugi ka edaspidi Eestist, teatas TietoEVRY.

Umbes kümme töökohta kolib Riiga ja kümme Ostravasse Tšehhis. Eestist on seni teenindatud peamiselt soome ja rootsi keelt kõnelevaid kliente ning Soomest ja Rootsist on Eestisse värvatud ka arvestatav osa siinseid klienditeeninduse töötajaid.

Firmade liitumisega juurutatakse uues ettevõttes ühised kasutajatoe protsessid ja ühendatakse tugiteenuskeskused. Praegu töötavad TietoEVRY klientide tugiteenusüksused kaheteistkümnes asukohas ja seitsmes riigis.

TietoEVRY Eesti juhi Anneli Heinsoo sõnul on ettevõtte rahvusvahelise tugiteenuskeskuse reorganiseerimise näol tegu vajaliku muutusega.

«Eestis teenindame kliente ka edaspidi nii nagu seni – algav muutus ei mõjuta meie teenuste pakkumist siin ega meie võimalusi osaleda TietoEVRY rahvusvahelises koostöös ja luua uusi töökohti,» märkis Heinsoo.

Tema sõnul on olnud aina keerukam leida Eestist soome ja rootsi keelt kõnelevaid töötajaid, mistõttu on ettevõte viimastel aastatel aina enam värvanud Eesti töökohtadele inimesi Soomest ja Rootsist.

TietoEVRY pakub tugiteenuskeskuse töötajatele võimalust liikuda koos töökohaga Vaasasse. Samuti kinnitab ettevõte, et pakub töötajatele tuge uue ameti leidmisel ettevõtte teistes üksustes. Kõigile muutusest mõjutatud töötajatele pakutakse ka professionaalset karjäärinõustamist.

TietoEVRY on digitaalsete teenuste ja tarkvaraettevõte Põhjamaades, mis annab tööd 24 000 inimesele, teenindades ettevõtteid ja avaliku sektori kliente enam kui 90 riigis.

Ettevõte keskendub Eestis tarkvaraarendusele, äriprotsesside ja infosüsteemide automatiseerimisele, IT-taristu teenustele ning pangandustarkvara tootearendusele ja müügile.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles