Nutitualetist robotini: 5 kõige veidramat toodet, mida esitleti maailma suurimal tehnoloogiamessil

tehnika.postimees.ee
Copy
Bot Handy
Bot Handy Foto: Samsung

Igal aastal esitletakse USA tehnoloogiamessil CES kõige huvitavamaid innovaatilisi tooteid, kuid sageli just kõige hullumeelsemad leiutised püüavad endale tähelepanu.

Kõige veidramate toodetega tulevad tihti välja väikeettevõtted ja idufirmad. Kuigi mõned nendest jõuavad ka päriselt müüki, siis paljud kaovad pärast üürikest tähelepanu.

Järgnevalt nimekiri kõige omapärasematest toodetest, mida CES-il esitleti.

Õhukonditsioneeriga kiiver

AC Hardhat
AC Hardhat Foto: Feher Research Inc.

AC Hardhat on nutikiiver, mis sobib palava ilmaga töötamiseks. See puhub õhku pähe ja aitab keha jahutada. Kiiver kaalub umbes 300 grammi ja selle sees on aku, mis töötab kuni kaks tundi.

Toto Wellness Toilet

Wellness Toilet
Wellness Toilet Foto: Toto

Toto, mis on tuntud erinevate vannitoatoodete poolest, tuli CES-il välja erinevate uute toodetega. Kõige rohkem tähelepanu sai aga nende Wellness Toilet ehk heaolu tualett. Tegemist on WC-potiga, mis analüüsib inimese nahka ja väljaheiteid ning mobiilirakenduse kaudu annab soovitusi, kuidas saaksid tervist parandada.

Toto sõnul võib see WC-pott lähiaastatel turule jõuda.

Ampere vee-energial töötav dušikõlar

Shower Power
Shower Power Foto: Ampere

Ampere tuli välja kõlariga Shower Power, mille saab panna dušiotsiku külge ja ühendada seejärel Bluetoothi kaudu näiteks mobiiliga, et siis muusikat kuulata. Seadme sees on rootor, mida dušiotsikust läbi tulev vesi ringi ajab ja niimoodi laeb kõlar enda akut. Täislaetud akuga on võimalik kuulata muusikat kuni 20 tundi ilma, et vesi peaks jooksma.

Ninu nutiparfüüm

Nutiparfüüm
Nutiparfüüm Foto: NINU PERFUME HANDOUT/EPA/Scanpix

Ninu otsustas ette võtta valdkonna, kuhu tehnoloogia pole veel jõudnud ehk lõhnaõlid. Nutiparfüümi on võimalik hallata eraldi rakendusega. Pudeli sees on kolm erinevat lõhna, mida saab eraldi pihustada peale või segada omavahel.

Samsungi Bot Handy

Bot Handy
Bot Handy Foto: Samsung

Kes meist ei tahaks koju robotit, mis tüütud tööd ära teeks. Samsungi Bot Handy ulatab abikäe. Tegemist on ühe-käelise robotiga, mis väidetavalt oskab musti nõusid nõudepesumasinasse laduda, veini valada ja ka veidi koristada.

Samsung pole robotit müüki toonud ja ilmselt seda lähiajal ka ei juhtu, aga tegemist oli näitega, kuhu suunas tehnoloogia liigub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles