USA tiimi jaht Patriot sattus America's Cup võistlusel uppumisohtu

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
New York Yacht Club'i tiimi American Magic jaht Patriot tegi võistlussõidul Luna Rossa Prada Pirelli vastu tõsise avarii ning sattus uppumisohtu.
New York Yacht Club'i tiimi American Magic jaht Patriot tegi võistlussõidul Luna Rossa Prada Pirelli vastu tõsise avarii ning sattus uppumisohtu. Foto: GILLES MARTIN-RAGET/AFP

America's Cup võistlusel Aucklandis paiskus USA tiimi American Magic purjekas Patriot suurel kiirusel vastu vett ja vajus külili. Inimesed päästeti, laev sai tõsiseid vigastusi ja sattus uppumisohtu. 

Avarii juhtus võistlussõidul, kui Patriot võistles Luna Rossa Prada Pirelli tiimi vastu, teatab võistluse kodulehekülg. Patriot alustas suurel kiirusel halssimist ning vallamise ajal kerkisid mõlemad aluse veealused tiivad ehk foilid veest välja. Paat langes pärast lühikest õhulendu tagasi vette ja vajus külili. Inimesed intsidendis vigastada ei saanud.

Kui meeskond oli paadi taas püsti ajanud, selgus aga, et et laeva kere on vigastatud ja lekib. Võistlus katkestati ning lisaks korraldajate paatidele ja merepäästjatele kiirustasid ameeriklastele appi ka kaasvõistlejad. Leke oli nii tugev, et pumpadest ei piisanud, laev jätkas vajumist. Purjeka ujuvus suudeti täispuhutavate ujukite ning poide abil taastada ning alus pukseeriti sadamasse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles