PPA tühistas 213 vabatahtliku merepäästja tunnistused

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Toila vabatahtlikud merepäästjad said eelmisel sügisel Ühendkuningriigist uue merepäästepaadi. Aegunud tervisetõendite tõttu kaotasid Toila ühingus tunnistused kaks merepäästjat.
Toila vabatahtlikud merepäästjad said eelmisel sügisel Ühendkuningriigist uue merepäästepaadi. Aegunud tervisetõendite tõttu kaotasid Toila ühingus tunnistused kaks merepäästjat. Foto: Sirle Sommer-Kalda / Põhjarannik

Politsei- ja piirivalveamet jättis eelmise aasta detsembri lõpul tunnistuseta ning õiguseta merepäästetöös osaleda kolmandiku Eesti vabatahtlikest merepäästjatest. Uudis tehti ühingutele teatavaks täna. 

Politsei- ja piirivalveamet (PPA) tegi vabatahtlikele merepäästeühingutele teatavaks, et 29. detsembril allkirjastatud PPA peadirektori asetäitja Krista Aasa käskkirjaga vabastati vabatahtliku merepäästja staatusest 213 inimest, kes pole esitanud ametile vähem kui viis aastat vana autojuhi tervisetõendit. Autojuhi tervisetõend kehtib kümme aastat, kuid vabatahtliku päästjana tegutsemiseks tuleb käia tervisekontrollis iga viie aasta järel ning esitada tõend eraldi ka PPA-le. Relvaloa, meremehe passi või muude sarnaste õiguste saamiseks tehtud tervisetõend merepäästja staatuse pikendamiseks hetkel kehtiva seaduse kohaselt ei sobi. 

«Tervisekontrolli läbimise tõendamise kohustus on vabatahtlikul merepäästjal endal,» rõhutas PPA pressiesindaja täna vastuseks Postimehe küsimusele välja saadetud pressiteates. Sama pressiteade vahendas PPA valmisoleku ja reageerimise büroo mereturvalisuse grupi juhi Marge Kohtla sõnu, kes ütles, et tervisekontrolli läbimine ja oma tervise jälgimine  kaitseb eelkõige vabatahtlikku ennast. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles