Eesti tankurid mõõdavad klientide kasuks (2)

Tarbija24
Copy
Kütusehinnad tanklates pole langenud.
Kütusehinnad tanklates pole langenud. Foto: Tairo Lutter

Tarbijakaitse ja tehnilise järelevalve amet (TTJA) tuvastas, et Eesti tankurid mõõdavad pigem kliendi kasuks ning suuri eksimusi ei esinenud.

Lõppenud aasta detsembris kontrollis TTJA 100 tankuri mõõtmisõigsust 50 juhuslikult valitud tanklas. Bensiini E10 (95) ja B7 (diislikütus) mõõtmist kontrolliti kahel kogusel ehk tankuri minimaalse mõõdetava koguse järgi sõltuvalt tankurist kas 2 või 5 liitrit ning samuti 50 liitrise koguse täpsust.

«Kontrollmõõtmiste tulemused näitasid, et tankurid on korras,» märkis TTJA tehnika valdkonna nõunik Priit Poschlin. «Leidus ka tankureid, mis mõõtsid minimaalse mõõdetava koguse korral kliendi kahjuks, aga 50 liitri korral jälle samas suurusjärgus kliendi kasuks. Nii minimaalse mõõdetava koguse korral kui ka 50 liitri tankimise korral eksisid 100 tankurit keskmiselt kliendi kasuks. Kokkuvõttes võib öelda, et lubatust rohkem kliendi kahjuks mõõtnud tankureid kontrolli käigus ei leitud.»

Kokku viiekümnes TTJA juhuslikult valitud tanklas tegi kontrollmõõtmist Eesti AS Metrosert. Juhuvalikust jäeti logistilistel põhjustel välja saartel asuvad tanklad ja sõltumatuse tagamise huvides ASi Metrosert taadeldud tankurid. 

Valimisse sattunud ja kõige rohkem kliendi kasuks eksinud tankur asub Tartus ning kõige täpsemini näitas Maardu tankur. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles