Vaktsineerimise edenemine kergitas Airbnb aktsiad uue rekordini

Erkki Erilaid
Copy
Airbnb logo väikesel püramiidil Louvre’i juures asuva klaaspüramiidi all.
Airbnb logo väikesel püramiidil Louvre’i juures asuva klaaspüramiidi all. Foto: Charles Platiau/Reuters/Scanpix

Kodumajutusplatvormi Airbnb aktsiad on kahe viimase päevaga kallinenud börsil ligi 16 protsenti, sest investorid on kindlad, et üha laialdasem vaktsineerimine võimaldab reisijatel juba peagi taas vilkamalt majutusteenuseid kasutada.

Airbnb tegi oma börsidebüüdi küll alles kuu aega tagasi, kuid firma aktsia on selle üürikese ajaga pakkunud investoritele rohkelt teenimisvõimalusi. Juba firma börsidebüüt oli nii võimas, et tuletas paljudele meelde 1990. aastate tehnoloogiamulli aegseid aktsiate avalikke esmapakkumisi (IPO), mil aktsiahinnad võisid kerkida kordades.

Nii hüppaski Airbnb aktsia hind juba esimesel kauplemispäeval esmaemissiooni märkimishinnast, mis oli 68 dollarit, kaks korda kõrgemale, 145 dollari tasemele. Ka sealt edasi on aktsia tasapisi ülespoole rühkinud ja eile tõusis hind ligi 6 protsenti, 170 dollarini. Kahe viimase päeva jooksul on Airbnb aktsiad kallinenud kokku ligi 16 protsenti. Ettevõtte turuväärtuseks kujunes eilse börsipäeva lõpuks 102 miljardit dollarit ja see edestab Airbnb suure konkurendi Bookingu aktsiate koguväärtust, mis oli eilse seisuga 89 miljardit dollarit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles