Martin Helme: EKRE ei ole kunagi ühegi otsuse eest kelleltki raha või meelehead oodanud ega saanud (31)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Martin Helme.
Martin Helme. Foto: Tairo Lutter

Rahandusminister Martin Helme (EKRE) sai täna hommikul kaitsepolitseilt teada, et tema nõunik Kersti Kracht on korruptsioonikahtlusega vahi all. Helme kirjutas sotsiaalmeedias: «Suhtlesin ka asjaga tegeleva prokuröri ja kapo asedirektoriga.»

Helme peatas selguse tekkimiseni Kersti Krachtiga töösuhte. «Olen inimese ja erakonna juhina alati suhtunud korruptsiooni täieliku nulltolerantsiga. Loomulikult tekitavad sellised tõsised süüdistused minus väga suurt muret ja meelehärmi,» lisas ta. 

«Kinnitan, et ei mina ega Eesti Konservatiivne Rahvaerakond ei ole kunagi ühegi otsuse eest kelleltki raha või muud meelehead oodanud, küsinud ega saanud. Samuti, kuna jutt käib KredExist, siis selgituseks, et kõik KredExi erakorralised toetusotsused on läbinud ekspertide hindamise, kaetud tagatistega ja saanud valitsuse konsensusliku toetuse,» põhjendas Helme. 

Ometi tahab Martin Helme rõhutada mitut talle olulist aspekti. «Kahtlustus ei ole veel süüdistus ja süüdistus ei ole veel süü. Me peame ka praegu lähtuma süütuse presumptsioonist ning hoiduma piiratud info põhjal lõplike järelduste või hinnangute andmisest,» märkis Helme. 

Kommentaarid (31)
Copy
Tagasi üles