Mainor Ülemiste juht lahkub ametist

Kaja Koovit
, majandusajakirjanik
Copy
Margus Nõlvak.
Margus Nõlvak. Foto: Erakogu.

Mainor Ülemiste juhatuse esimees Margus Nõlvak paneb pärast peaaegu seitset aastat ettevõtte eesotsas ameti veebruarist maha.

Nõlvak teatas, et otsustas võtta aja endale ja perekonnale ning uue väljakutse rahulikule otsimisele.

Mainor Ülemiste teatas börsile, et Nõlvak lahkub ametist 11. veebruaril ning seejärel jätkab juhatus esialgu kaheliikmelisena, sinna kuuluvad Ursel Velve ja Rein Suurväli.

Margus Nõlvak liitus Mainor Grupiga 2010. aastal, juhtides seal esmalt keskkonnaettevõtet Doranova Baltic. Neli aastat hiljem kutsus grupi asutaja ja toonane suuromanik Ülo Pärnits ta Ülemiste Cityt arendava Mainor Ülemiste juhiks. Tänaseks on ärilinnak kasvanud Baltimaade suurimaks, omandades seal igapäevaselt töötava, õppiva ja elava enam kui 12 000 inimesega linnaku mõõtmed.

«On olnud üks ütlemata kiire, põnev ja avastusi täis sõit. Liialdamata: need aastad on möödunud kui linnutiivul. Olen end alati pidanud maksimalistiks, aga vaevalt osanuks härjal sarvist haarates päriselt uskuda, et piirkonna areng kujuneb niivõrd tormiliseks,» sõnas Nõlvak.

Nõlvak tundis, et just nüüd on õige aeg rongilt maha astuda ja pühenduda perele, kus kasvamas neli last. Sestap langetas ta otsuse omal soovil taanduda. Nõlvak lahkub ametist veebruaris ja samal ajal lõpevad ka ta volitused Ülemiste City kaasarendaja Technopolis Ülemiste nõukogus.

Mainor Ülemiste on Mainor AS tütarettevõte, mille põhitegevus on Ülemiste City ärilinnaku arendamine. Linnaku 36 hektaril on välja ehitatud 150 000 ruutmeetrit üüritavat büroopinda, mis on koduks ligi 500 ettevõttele ning kus töötab, õpib ja elab üle 12 000 inimese. Maksulaekumiste poolest on Ülemiste City tõusnud Tallinna, Tartu, Pärnu ja Narva järel Eesti suuruselt viiendaks linnaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles