Turismifirmad: valitsus jättis meie reisiettevõtjad saatuse hooleks (1)

Kaja Koovit
Copy
Eesti Turismifirmade Liidu juht  Tiit Pruuli.
Eesti Turismifirmade Liidu juht Tiit Pruuli. Foto: Erakogu

Eesti valitsus peaks järgima turismiettevõtete toetamisel  Euroopa ühe tugevama majandusega riigi Saksamaa eeskuju, kuid reaalsus on, et meie reisifirmad peavad ise hakkama saama, tõdevad reisettevõtjad.

Eesti Turismifirmade Liidu (ETFL) president Tiit Pruuli tõi näiteks Saksamaa, kus valitsus sai eile Euroopa Komisjonilt loa suunata täiendavad 1,25 miljardit eurot Saksamaa suurima reisiettevõtte TUI AG rekapitaliseerimiseks.

«Teisipäevane uudis on silmatorkavas vastuolus Eesti valitsuse lähenemisega, kus prevaleerib seisukoht, et reisiettevõtjaid ei ole vaja toetada, kuigi Eesti reisiettevõtete käive on alates kriisi algusest kukkunud võrreldes eelmise aastaga keskmiselt kümme korda ehk 90%,» ütles Pruuli. «Eesti Turismifirmade Liit soovitab valitsusel eeskuju võtta Euroopa juhtiva majandusega riigi otsustest ja vajadusel lähemalt tutvuda nende otsuste tagamaadega.»

Saksa turismihiid TUI sai riigiabi nii märtsis kui ka augustis, kuid vajab seoses keerulise finantsolukorraga taas abi. Plaanitav riigiabi on struktureeritud mitmes osas, sealhulgas omakapitali sissemaks, mida saab konverteerida aktsiateks, tingimuslik omakapitali sissemaks, mida aktsiateks konverteerida ei saa ning tagatud vahetusvõlakirjad.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles