Aktsiaturud võtsid alanud aasta vastu tõusulainel

Erkki Erilaid
Copy
Kaupleja New Yorgi börsil.
Kaupleja New Yorgi börsil. Foto: Nicole Pereira/AP

Aasia ja Euroopa börsid alustasid aasta esimest kauplemispäeva valdavalt kerge tõusuga. Ka Tallinna börsil liikusid aktsiad valdavalt rohelises.

Aasia ja Vaikse ookeani piirkonna börside indeksid alustasid aastat kerge tõusuga. Lõuna-Korea KOSPI indeks püstitas kiibi- ja autotootjate  juhtimisel uue rekordi, kerkides ligi 2,5 protsenti. Hongkongis ja Shanghais kallinesid aktsiad ligi 0,9 protsenti.

Jaapani aktsiad aga odavnesid pärast seda, kui peaminister Yoshihide Suga kinnitas, et valitsus kaalub Tokyos ja kolmes ümbritsevas prefektuuris viiruse leviku tõkestamiseks erakorralise olukorra väljakuulutamist. Jaapani Nikkei indeks langes 0,7 protsenti.

Londoni ja Frankfurdi börsid alustasid aastat üle protsendilise tõusuga, sarnaselt liikusid aktsiate hinnad Prantsusmaal.

Ka Tallinna börsil liikusid aktsiate hinnad esimestel kauplemisminutitel valdavalt üles. Baltika aktsia tõusis üle 7 protsendi ja LHV aktsia üle 5 protsendi.

Euroopa investorid loodavad, et keskpangad jätkavad nn rahatrükki ja intressitasemed püsivad madalal. Samuti eeldatakse, et koroonaviiruse vaktsiinid aitavad massideni jõudes maailmamajandust elavdada, kuigi suur osa sellest optimismist on juba hinnas ja viirus ei näita endiselt taltumise märke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles