Jaekaubanduse müügitulu kasvas novembris 6 protsenti

BNS
Copy
Veebipoes on olulised kvaliteetsed fotod ja tootekirjeldused.
Veebipoes on olulised kvaliteetsed fotod ja tootekirjeldused. Foto: Pexels / CC0 Licence / Artem Beliaikin

Statistikaameti andmetel oli jaekaubandusettevõtete müügitulu novembris 655 miljonit eurot, mis on püsivhindades eelmise aasta sama ajaga võrreldes 6 protsenti suurem.

Tööstuskaupade kaupluste müügitulu suurenes eelmise aasta novembriga võrreldes 13 protsenti, teatas statistikaamet. 

Statistikaameti juhtivanalüütiku Jaanika Tiigiste sõnul suurenes müügitulu enim ehk 29 protsenti muudes spetsialiseeritud kauplustes, kus kaubeldakse peamiselt arvutite ning nende lisaseadmete, raamatute, sporditarvete, mängude, mänguasjade ja muuga.

«Müügitulu suurenes veel 27 protsenti posti või interneti teel kaupu müüvates kauplustes, 14 protsenti majatarvete, kodumasinate, rauakaupade ja ehitusmaterjalide kauplustes, 8 protsenti apteekides ja kosmeetikatarvete kauplustes ning 5 protsenti kasutatud asjade kauplustes ja väljaspool kauplusi – kioskites, turgudel, otsemüügil,» täpsustas Tiigiste pressiteates.

Müügitulu vähenes 13 protsenti tekstiilitoodete, rõivaste ja jalatsite kauplustes ning 6 protsenti muudes spetsialiseerimata kauplustes, kus on ülekaalus tööstuskaubad, näiteks kaubamajades.

Toidukaupade kaupluste müügitulu suurenes eelmise aasta novembriga võrreldes 2 protsenti. Mootorikütuse jaemüügiga tegelevate ettevõtete müügitulu aga vähenes 3 protsenti.

Oktoobriga võrreldes vähenes jaekaubandusettevõtete müügitulu novembris 2 protsenti. Sesoonselt ja kalendaarselt korrigeeritud andmete põhjal suurenes aga müük eelmise kuuga võrreldes 1 protsent.

Selle aasta üheteistkümne kuuga suurenes jaekaubandusettevõtete müügitulu eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 3 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles